Cercetătorii sunt în alertă. O variantă a COVID-19 ce a suferit mutații se răspândește în lume

Ultima actualizare: 13-07-2020 15:16
coronavirus
Getty

Oamenii de știință transmit că o variantă a COVID-19, ce a suferit mutații, se răspândește agresiv în lume, dar nu știu concret dacă aceasta este mai periculoasă decât cea care a pornit inițial din China.

Cercetătorii numesc noua varianta drept "varianta G a SARS-CoV-2". Spre deosebire de "varianta D", provenită de la Wuhan, ea ar fi suferit o mutație a proteinei prin care virusul pătrunde celule, care îi permite să se răspândească mai repede, transmite Live Science.

Până în prezent, această informație a fost demonstrată doar în testele de laborator și, deși "varianta G" a coronavirusului a fost identificată în orașe mari din SUA și Europa, nu este clar dacă viteza de infectare mai mare a "variantei G" ar fi fost cauza exploziei de cazuri din lunile aprilie și mai.

Pe măsură ce un virus infectează mai multe persoane, șansele producerii unei mutații cresc semnificativ, din punct de vedere statistic. În plus, o cercetare publicată la începutul lunii iulie în revista Cell, arată că "variația G” a noului coronavirus devine în mod natural preponderentă.

Totuși, există teoria că aceasta “a avut mai mult noroc”, fiind cea care a aterizat în Europa și în SUA, iar răspândirea sa a fost avantajată de mediul social interconectat al metropolelor aglomerate din lumea vestică.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO