Cercetătorii au găsit soluția pentru a salva ultimii doi rinoceri albi. Despre ce este vorba

Dată publicare: 12-09-2019 17:02
Dată actualizare: 12-09-2019 17:53


rinoceri albi

Cercetătorii au creat doi embrioni de la ultimii rinoceri albi nordici rămași în lume, pentru a-i salva de la extincție.

 

Ultimii doi rinoceri albi, Fatu și Najin, sunt femele și trăiesc centrul de conservare OI Pejeta din Kenya. Ultimul mascul, Sudan, a murit anul trecut, fapt ce a îngrijorat comunitatea, informează CNN.

Oamenii de știină au anunțat miercuri că au fertilizat cu succes embrionii pe care i-au colectat de la cele două femele luna trecută.

Aceștia vor fi folosiți pe o mamă surogat, deoarece femelele nu pot purta singure o sarcină.

„Acum cinci ani părea că producerea unui embrion de rinocer alb nordic era un scop ce nu putea fi atins. Astăzi l-am atins”, a declarat Jan Stejskal de la Grădina Zoologică în care Najin și Fatu s-au născut.

Centrul de conservare din OI Pejeta a primit două femele și doi masculi din această specie în 2009 de la o Grădină Zoologică din Cehia. Ambii masculi au murit, rămânând doar femelele.
Sudan a murit în martie anul trecut, iar celălalt mascul în 2014.

Cât timp rinocerii erau în viață, cercetătorii au prelevat probe pentru a le folosi într-o reproducere viitoare, fapt care s-a și întâmplat, potrivit CNN.

De obicei, rinocerii sunt vizați de braconieri, pentru coarnele lor care ar vindeca diverse afecțiuni.

Cu doar două exemplare rămase, experții spun că este o cursă contra cronometru încercarea de a lupta împotriva dispariției acestei specii.

Rinocerul negru vestic a dispărut acum câțiva ani, din cauza braconierilor. Toate cele cinci specii de rinoceri rămase pe planetă sunt considerate în pericol, potrivit grupului de conservare Salvați Rinocerii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO