Galerie foto.Cel mai mare dinozaur descoperit vreodata are 40 de metri lungime.Scheletul sau a fost gasit recent in Argentina

Ultima actualizare: 21-05-2014 06:58
Dinozaur descoperit in Argentina

Daca ati crezut ca Tyrannosaurus Rex sau Argentinosaurus au fost cei mai mari dinozauri, va inselati. Cercetatorii din Argentina au excavat oasele unei creaturi despre care cred ca a fost cel mai mare dinozaur care a trait vreodata pe Terra.

Dupa ce au masurat oasele coapsei, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca ierbivorul atingea 40 de metri lungime si 20 de metri inaltime. El a trait in urma cu 95-100 de milioane de ani, scrie The Independent.

Paleontologii cred ca este vorba de o noua specie de titanozaur, din familia sauropodelor, caracterizata de cozi si gaturi lungi si capete mici. Mega-dinozaurul cantarea in jur de 77 de tone, cu 7 tone mai greu decat "detinatorul" recordului precedent, Argentinosaurus.

Ramasitele au fost descoperite de un fermier, in Patagonia, la 250 de kilometri vest de orasul Trelew. Paleontologii au excavat 150 de oase, provenind de la mai multe schelete.

"Dinozaurul va primi un nume care ii va descrie impozanta si va onora regiunea si fermierii care au facut descoperirea", a declarat dr. Jose Luis Carballido.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO