Ar putea fi mesaje de la o civilizatie indepartata. Semnalul misterios din spatiu pentru care astronomii nu au explicatii

Ultima actualizare: 20-05-2014 00:37
Doua stele neutronice

Astronautii sunt uimiti de semnale radio neasteptate care provin din afara galaxiei Calea Lactee.

In anul 1967 cercetatoarea britanic Jocelyn Bell Burnell a fost uimita de semnalele pulsatorii misterioase pe care le-a detectat si care originau din afara sistemului nostru solar. Timp de mai multe luni, ea a sustinut ca semnalele ar putea fi de origine extraterestra, insa s-a dovedit ca proveneau de la doua stele care se roteau rapid, numite pulsari, scrie The Daily Mail.

Acum, o noua serie de mesaje misterioase, numite "Fast Radio Bursts" (FRB) i-a facut pe astronomi sa se intrebe daca nu cumva receptionam mesaje extraterestre. Semnalele FRB au durata scurta si se petrec aleator, motiv pentru care sunt greu de gasit si greu de studiat. Cercetatorii nu stiu ce anume ar putea declasa aceste impulsuri intense si de scurta durata, asa ca speculeaza ca ar putea fi orice,de la ciocniri ale stelelor, la mesaje artificiale.

Primul semnal FRB a fost indetificat in 2007 de un radiotelescop si a durat doar 5 milisecunde, facandu-i pe cercetatori sa creada ca este vorba de o defectiune a echipamentelor. Semnalul si-a facut din nou aparitia in 2012 si, mai recent, in aprilie 2014.

"Aceasta descoperire extraodinara indica faptul un fenomen astronomic necunoscut sau ar putea indica ca e un semnal dintr-o retea de comunicatii ale altor fiinte", a declarat Nigel Watson, autorul "Manualului de investigatii al OZN-urilor".

"Ar putea fi fantastic daca ar fi un semnal extraterestru, pentru ca vestea ca nu suntem singuri in Univers ar avea un impact dramatic asupra perceptiei despre locul nostru in Cosmos", a adaugat Watson.

Semnalele FRB au nevoie de studii speciale pentru a se determina de unde vin, asa ca, pana atunci, e greu sa demontam vreuna dintre teorii.

Sursa foto: NASA

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!