Activitatea banală cu risc de infectare Covid de 78%. Nu a fost interzisă nicăieri

Ultima actualizare: 19-11-2020 19:14
carantina

Oamenii de știință au evaluat activitățile de zi cu zi care par să prezinte cel mai ridicat risc de a contracta coronavirusul, unele rezultate fiind de-a dreptul surprinzătoare, scrie Daily Star.

Cercetătorii spanioli au examinat peste 2.000 de oameni, cu vârste cuprinse între 40 și 54 de ani, în perioada lockdown-ului din Spania, pentru a înțelege mai bine modul în care virusul ucigaș infectează oamenii.

Potrivit studiului publicat în revista Environmental Research de către Universitatea din Granada și Școala Andaluză de Sănătate Publică, persoanele care își plimbă câinii sunt cei mai expuși riscului.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că aceștia sunt cu 78% mai expuși riscului decât dacă ar face alte activități.

„Din punct de vedere științific, nu există nicio justificare pentru închiderea locurilor de joacă pentru copii, pentru a preveni infecțiile, în timp ce parcurile pentru câini au voie să rămână deschise, atunci când există numeroase obiecte care pot acționa ca vehicule pentru SARS-CoV-2", scriu autorii studiului.

Livrările la domiciliu, un mijloc de transmitere a Covid-19

 

Experții au constatat, de asemenea, că acceptarea livrărilor la domiciliu prezintă un risc mai mare decât dacă am merge singuri la supermarket.

De fapt, conform studiului, șansele de a contracta virusul printr-o livrare sunt cu 94% mai mari comparativ cu cumpărăturile fizice.

De asemenea, s-a constatat că lucrul la birou crește riscul de a contracta infecția cu Covid-19 cu 76%.

În mod surprinzător, riscul unei persoane de a contracta virusul în cazul în care altcineva din gospodărie a fost testat pozitiv pentru coronavirus este de doar 60%.

“În mijlocul unei pandemii și în absența unui tratament sau vaccin eficient, măsurile de igienă preventivă sunt singura salvare, iar aceste măsuri ar trebui aplicate și câinilor, care, potrivit studiului nostru, par să crească direc sau indirect riscul de a contracta virusul“, a declarat autoarea studiului, Cristina Sánchez González.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO