Mutu, bun de plata! Amenda ramane: 17 milioane de euro catre Chelsea

Dată publicare: 14-06-2010 00:00
Dată actualizare: 21-06-2012 06:52


Tribunalul Federal al Elvetiei mentine amenda de 17 milioane de euro pentru Adrian Mutu, reprezentand daune catre clubul Chelsea, suma fixata initial de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

"Vom merge si mai departe la Curtea Europeana de Justitie", anunta avocatii in vreme ce tatal lui Mutu, Spiridon se declara "bulversat" si considera ca decizia de azi este o mare nedreptate.

Aflat in vizita la socri, in Santo Domingo, Adrian Mutu a fost luat prin surprindere de decizia Tribunalului Federal Elvetian. Credea ca recursul sau impotriva hotararii Tribunalului de Arbitraj sportiv - data in 31 iulie 2009, il va scapa de datoria imensa catre Chelsea.

Si totusi intr-o buna zi Adrian Mutu va trebui sa isi plateasca datoria. In momentul de fata clubul Chelsea are trei posibile variante prin care isi poate recupera banii de la fotbalist.

1. Tibunalul de Arbitraj Sportiv sa ceara suspendarea fotbalistului pana cand acesta isi plateste datoria catre Chelsea.

2. Chelsea sa il dea in judecata intr-un proces civil in baza decizie data de Tribunalul de Arbitraj Sportiv si sa fie obligat sa plateasca.

3. Sa fie executat de toate bunurile pe care le detine pe numele lui.

Asta inseamna ca Chelsea trebuie sa afle unde detine fotbalistul conturi si proprietati si dupa ce se asigura ca decizia TAS are efecte si in tarile respective sa apeleze la executori.

Averea pe care o detine Adrian Mutu este estimata la 14 milioane de euro. Ca sa isi plateasca datoria ar trebui sa isi vanda propietatile, masinile de lux pe care le detine, telefoanele mobile scumpe, bijuteriile cu care era vazut in public si tot nu ar strange 17 milioane de euro.

Pe numele lui detine un apartament in zona stadionului Dinamo, o casa de vacanta la Miami in Statele Unite si locuinta din Florenta. Restul ar putea fi trecute pe numele sotiei sau pe cele ale membrilor familiei din Romania.

Mutu mai are impreuna cu alte trei persoane si o firma de imbracaminte, cu care intentioneaza sa intre pe piata internatioanala cu o colectie numita Ten Life.

Asadar ramane de vazut cand si cum se va termina aceasta poveste care nu ii da pace.

Citeste pe incont.ro: Averea lui Adrian Mutu! Ce a avut si ce a pierdut!

Citeste pe www.sport.ro si alte reactii legate de decizia in acest caz!


VIDEO PROTVPLUS.RO