"Speram sa ii inspiram pe eroii care ne apara de dusman". Momentul in care razboiul pica in plan secund

Ultima actualizare: 30-05-2015 06:53

Pentru cateva ore, razboiul va trece in planul doi. O tara intreaga asteapta cu sufletul la gura o seara care poate fi simbolul renasterii sale. Ucraina isi traieste visul de primavara la Varsovia, LIVE la ProTV 21:45.

De mai bine de un an, Ucraina traieste in teroare. Revolutia de la Kiev a adus cu sine un razboi care pare ca nu se mai termina. Aflat la o distanta de doar 4 ore de mers cu masina de Donetsk, Dnepropetrovsk a stat in aceasta perioada cu razboiul la poarta.

Echipa simbol a orasului, Dnepr, nu e nici Dynamo Kiev, nici Sahtior Donetsk, dar a ajuns in acest sezon unde nicio echipa din Ucraina n-a mai ajuns de 6 ani. Atunci, Sahtior invingea pe Werder Bremen la Istanbul si aducea titlul intr-un oras in care fotbalul se construia cu zeci de milioane de dolari.

Astazi, Ucraina traieste prin Dn

epr un vis nesperat. Acela de a se desprinde pentru cateva ore de focuri de arma, de tancuri, de lupte, de sange si de moarte. Echipa lor joaca in Polonia impotriva celor de la Sevilla. Spaniolii au castigat trofeul de 3 ori in ultimii 10 ani.

Ce inseamna de fapt sa "scapi" de razboi

Pentru Dnepr, totul e o deplasare. Pentru a evita razboiul din vecini, a zburat cate 500km pana la Kiev inclusiv pentru meciurile care teoretic ar fi trebuit sa se joace "acasa". 

Un oras industrial, cu sub 1 milion de locuitori, Dnepropetrovsk a scapat de lupte, dar s-a ales cu raniti si refugiati, astfel ca a devenit unul dintre cele mai importante centre medicale din zona.

Jucatorii stiu ca vor intra pe teren diseara pentru intreaga tara. "Sunt vremuri grele pentru tara noastra si pentru noi toti. Speram ca reusitele noastre sportive sa ii inspire pe eroii nostri care ne apara tara de dusmani", a spus fundasul Artem Fedetsky la conferinta de presa.

DNEPR - SEVILLA ESTE LIVE DE LA 21:45 PE PROTV

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO