Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in faliment a FC Rapid. Patronul vrea sa conteste decizia: "Pentru noi, e o enigma"

Ultima actualizare: 17-06-2016 00:22
Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in faliment ...
Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in faliment ...

Judecatorii Tribunalului Bucuresti dau o noua sentinta care zguduie sportul romanesc: Rapid Bucuresti, una dintre echipele cu traditie, a fost declarata in faliment.

Cu datorii istorice de cateva milioane de euro, gruparea din Giulesti va incerca imposibilul: va cere in recurs anularea deciziei.

Dupa trei ani si jumatate de procese, societatea pe actiuni FC Rapid Bucuresti a esuat in incercarea de a iesi din insolventa. Cu datorii de peste 18 milioane de lei, adica patru milioane de euro, din care jumatate la bugetul de stat, soarta unuia dintre cele mai iubite cluburi de fotbal din Romania a fost pecetluita de judecator. Chiar in perioada in care clubul din Giulesti aniverseaza 93 de ani de existenta.

Valeriu Moraru, patron FC Rapid: "Pentru noi e o enigma, e o decizie a primei instante care va fi contestata."

O decizie care le da frisoane suporterilor de sub podul Grant.

Tribunalul Bucuresti: "Dispune intrarea in faliment prin procedura generala a debitorului. Ridica dreptul de administrare al debitorului si dispune dizolvarea societatii debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei".

Teribila veste a falimentului pentru giulesteni a venit la doar cateva saptamani dupa ce echipa antrenata de Dan Alexa a promovat in Liga 1. Patronul clubului, omul de afaceri moldovean Valeriu Moraru, spune ca va incerca imposibilul: va declara recurs impotriva hotararii care este definitiva si chiar executorie.

In plus, Moraru, care a preluat clubul cu datorii inregistrate de pe vremea cand patron era George Copos, va trebui sa ceara instantei suspendarea procedurilor, dar si sa gaseasca banii necesari pentru plata datoriilor catre fosti antrenori, jucatori si furnizori.

Valeriu Moraru, patron FC Rapid: "Rapidul, in situatia de faliment, nu ramburseaza la nimeni niciun ban. Rapidul nu are niciun activ, in afara de niste scaune de plastic care, pentru a le utiliza, cred ca trebuie sa mai platesti niste bani."

Sapte zile au la dispozitie sefii alb-visiniilor, care spun ca vor plati datoriile de indata. Ba chiar sustin ca echipa are bugetul necesar pentru ca din toamna sa poata evolua in Liga 1.

FC Rapid Bucuresti are in palmares trei titluri de campioana si 13 cupe ale Romaniei. Si se lauda cu unul dintre cele mai frumoase imnuri.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO