Super Liga deja se prăbuşeşte. Manchester City se retrage oficial. Alte trei cluburi se pregătesc să o urmeze

Dată publicare: 21-04-2021 07:17
Dată actualizare: 21-04-2021 08:45


Manchester City

Manchester City a anunţat oficial că începe procedura de retragere din grupul care a iniţiat proiectul Super Ligii europene.

"Manchester City poate confirma că a început oficial procedura de retragere din grupul aflat în procesul de dezvoltare a unui proiect de Super Liga Europeană", a anunţat clubul englez, potrivit News.ro, care citează lefigaro.fr.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, marţi seară că este "încântat” să o vadă pe Manchester City renunţând la participarea la Super Ligă, un proiect care a ameninţat fotbalul european cu implozie timp de două zile.

"Sunt încântat să salut revenirea lui City la familia fotbalului european”, a spus liderul UEFA pentru AFP, salutând "marea inteligenţă şi curajul" acestei retrageri, prima dintre cele 12 cluburi promotoare ale proiectului.

Presa internaţională a scris, marţi, că trei cluburi se vor retrage din nou-înfiinţata Super Ligă europeană, un proiect iniţiat de 12 grupări bogate de pe continent, în afara UEFA.

Super Liga se prăbuşeşte la mai puţin de 48 de ore de la anunţul creării.

Potrivit TV3 Catalunya, preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a asigurat că nu va ratifica aderarea clubului la Super Liga până când nu va avea acordul suporterilor-membri, socios.

Şi Atletico Madrid este gata să-şi reconsidere poziţia.

Conform BBC, Chelsea se retrage după ce sute de fani au protestat, marţi, decizie care ar fi urmată şi de Manchester City.

Proiectul Super Ligii europene a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO