Simona Halep, dupa calificarea in sferturi la BRD Bucharest Open: In setul doi imi obosisera picioarele si bratul

simona halep

Principala favorita a BRD Bucharest Open, SIMONA HALEP, locul 3 WTA, s-a calificat, joi, in sferturile de finala ale competitiei dotata cu premii in valoare totala de 250.000 de dolari.

In turul doi, SIMONA HALEP a trecut cu scorul de 6-2, 6-4, dupa o ora si 11 minute, de jucatoarea sarba Alexandra Krunici, locul 155 WTA. Din cauza ploii care s-a abatut, joi seara, asupra Bucurestiului, tribunele Terenului Central din cadrul Arenelor BNR au fost pline doar in proportie de 75 la suta.

Jucatoarea clasata pe locul 155 al clasamentului WTA a inceput mai determinata meciul, reusind sa-si castige cu usurinta primele doua ghemuri pe propriul serviciul in special datorita varietatii de lovituri, reusind sa o surprinda pe Halep cu "scurte" sau lovituri de dreapta in lung de linie. In schimb, Simona a avut probleme in a-si castiga serviciul si a-si regasi ritmul de joc.

SIMONA HALEP
a reusit sa fructifice prima minge de break de care a beneficiat in ghemul cinci, reusind sa produca prima "fisura" in serviciul adversarei. Dupa castigarea breakului, Halep a preluat conducerea totala a jocului, obligand-o pe Krunici sa alerge dupa fiecare minge, dintr-o parte in alta a terenului. In cele din urma, Halep a inchis jocul la doi, valorificand prima minge de set.

Setul doi a inceput dupa aceleasi coordonate, cu jucatoarea din Serbia dictand jocul in primele doua ghemuri, insa ca si in prima parte a meciului, Halep a reusit sa fructifice prima minge de break, de aceasta data, in ghemul trei. Daca in primul set nu a mai cedat niciun ghem dupa realizarea primului break, de aceasta data Halep si-a pierdut imediat serviciul, insa a replicat imediat cu un break.

Nici de aceasta data Halep nu a fructificat avantajul propriului serviciu, ceea ce i-a permis lui Krunici realizarea celui de-al doilea break consecutiv. In ghemul sapte, Halep a reusit cel de-al cincilea break consecutiv al setului si al treilea al sau. Al optulea ghem a adus dupa sine cel de-al saselea break al setului, in ciuda faptului ca Halep a salvat in trei randuri avantajul lui Krunici.

Citește și
Simona Halep
Simona Halep joaca la Bucuresti in cel mai tare turneu din Romania. Unde iesim in weekend
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Ghemul noua a adus un nou break pentru Halep, de aceasta data sportiva romanca reusind sa isi consolideze avantajul si sa inchida meciul la a treia minge de meci. Pentru un loc in semifinale, Halep va juca, vineri, impotriva jucatoarei spaniole Lara Arruabarrena, care a trecut cu scorul de 7-5, 3-6, 7-6 (8/6) de sportiva turca Cagla Buyukakcay. Pentru calificarea in sferturi, Halep si-a asigurat 60 de puncte WTA si un cec in valoare de 5.900 de dolari.

Simona Halep: In setul doi imi obosisera picioarele si bratul

Simona Halep a povestit dupa calificarea in sferturile competitiei, ca in setul al doilea ii obosisera picioarele si bratul. "Oboseala cred ca a aparut un pic la mine in setul doi. Bratul mi-a obosit, picioarele imi obosisera, dar am reusit sa returnez foarte bine si sa iau ghemul pe serviciul ei. A fost un pic de cadere, dar in ultimul ghem am reusit sa imi iau serviciul. A fost un meci greu. Adversara a jucat bine, este o luptatoare, joaca pana la ultima minge. Stiam ca va fi un meci greu. A fost destul de dificil in finalul meciului si am reusit sa stau linistita si sa termin cu bine", a spus Halep.

Simona Halep a afirmat ca umiditatea din atmosfera i-a creat multe probleme in timpul meciului cu Alexandra Krunici. "Ma simt foarte bine ca am putut sa castig si astazi. Vremea a fost foarte dificila, a fost foarte mare umiditate, am transpirat foarte mult. Nu a fost usor sa joc, dar ma bucur ca pot juca maine din nou acasa. Totul a fost OK. Organizarea a fost chiar foarte buna, m-am simtit foarte bine si nu a trebuit sa astept foarte mult, chiar daca a plouat. A fost deosebit ca au stat atat de multi oameni la meciul meu, chiar daca a plouat", a completat Halep.

Pentru ultimele doua luni ale sezonului de vara, Simona Halep a precizat ca are trei tinute de la sponsorul sau tehnic, adidas, doua de culoare roz si unul de culoare neagra. "Am vreo trei tinute de la adidas. O sa joc cu ele si in America. Joc cu ce imi place, ma decid pe moment. Astazi am decis sa joc in negru, dar maine cred ca voi schimba din nou. E tot roz ca cea de ieri, doar ca e fusta cu maieu. Asta este colectia facuta pentru toate sportivele", a adaugat Halep.

Intrebata daca va avea emotii avand in vedere ca la meciul din sferturile de finala va asista si fosta gimnasta Nadia Comaneci, Halep a raspuns: "A fost si la Wimbledon in al doilea tur. M-am bucurat sa fie alaturi de mine si ma bucur ca o sa vina maine. Sper sa nu am emotii. Sper sa nu vina domnul Tiriac, ca atunci am emotii. Am glumit".

Simona Halep a precizat ca dupa finalul carierei ar putea sa-si deschida o academie de tenis. "Mintea mea este axata doar pe tenis, pentru ca mai am multi ani de practicat acest sport. E posibil sa fac o academie, dar nu m-am gandit niciodata pana acum si nici nu o voi face in anii urmatori Poate dupa ce termin cu sportul, o sa ma gandesc sa fac o academie sa ajut copiii", a conchis Halep.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
Simona Halep, victorie in turneul de la Bucuresti, in ciuda accidentarii la glezna:
Simona Halep, victorie in turneul de la Bucuresti, in ciuda accidentarii la glezna: "Pentru Romania, joc si intr-un picior"

Simona Halep a devenit un fenomen. Cum o vad, fanii vor sa-i spuna ca o iubesc si sa-i ceara un autograf. Simona a obtinut si prima victorie in turneul de la Bucuresti, unde joaca in ciuda accidentarii la glezna, suferita la Londra.

Simona Halep joaca la Bucuresti in cel mai tare turneu din Romania. Unde iesim in weekend
Simona Halep joaca la Bucuresti in cel mai tare turneu din Romania. Unde iesim in weekend

Primul turneu WTA din Romania, concert Hugh Laurie, Bullets over Lipscani la Godot teatru si Dawn of The Planet of The Apes cu Gary Oldman si Jason Clarke. DeBarbati iti face programul de weekend:

Recomandări
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit

Rusia și-a întărit apărarea bazei navale a Flotei Mării Negre și "și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk", a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”
Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: „#Ştim Toţi!”, ca răspuns la mesajul de pe tricoul lui Cristian Popescu Piedone.