SIMONA HALEP, fata in fata cu istoria. Incepand de luni, romanca va urca intre primele 6 jucatoare de tenis din lume

Simona Halep

Simona Halep va ocupa, incepand de luni, locul 5 sau 6 mondial, o performanta ce nu a mai fost reusita de nici o jucatoare de tenis din Romania de la crearea ierarhiei WTA, in noiembrie 1975.

Prin victoria reusita marti, in optimile de finala ale turneului de la Indian Wells si prin eliminarea jucatoarei cehe Petra Kvitova in aceeasi faza, Halep, acum pe locul 7 WTA, si-a asigurat cel putin pozitia a sasea in clasament si mai poate urca pana pe cinci, in functie de urmatoarele ei rezultate la competitia californiana, dar si de cele ale sportivei Jelena Jankovici din Serbia.

Halep, cap de serie numarul 6, a invins-o, marti, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4, pe Eugenie Bouchard (Canada), cap de serie numarul 18 si pozitia 19 in ierarhia mondiala.

Dintre jucatoarele calificate in optimi, numai Jelena Jankovici si Petra Kvitova puteau sa puna in pericol ascensiunea romancei in ierarhia WTA. Jankovici, locul 8 WTA, a trecut si ea in sferturi, dupa victoria obtinuta, cu scorul 6-3, 6-1, in fata danezei Caroline Wozniacki. Insa Kvitova, locul 9 WTA, s-a oprit in optimi, fiind invinsa, cu scorul de 6-3, 6-2, de Dominika Cibulkova din Slovacia.

Pentru a ajunge pe locul 5 WTA, maximum realizabil la Indian Wells, Simona Halep trebuie sa aiba cel putin acelasi parcurs in competitie ca Jankovici. Cele doua sportive se pot intalni in semifinale, daca romanca o va invige in sferturi pe jucatoarea australiana Casey Dellacqua, 29 de ani, locul 78 WTA, si daca Jankovici va trece de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA.

Citește și
halep
Simona Halep, calificata in optimile de finala la Indian Wells
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

La 24 februarie, Simona Halep a ocupat in premiera locul 7 in ierarhia mondiala, egaland cea mai buna clasare a unei sportive din Romania, performanta realizata de Irina Spirlea din 1997.

Women's Tennis Association, asociatia jucatoarelor profesioniste de tenis, a luat nastere in 1973, la Londra, iar prima ierarhie oficiala a fost publicata la 3 noiembrie 1975.

WTA reuneste astazi peste 2.500 de sportive din 92 de tari, care concureaza anual in 54 de turnee WTA si patru Grand Slam-uri, organizate in 33 de state, cu premii totale de aproximativ 120 de milioane de dolari.

Competitia de la Indian Wells (California, SUA), cea mai mare dupa cele de Grand Slam, este de categorie Premier Mandatory si are premii totale de aproape 6 milioane de dolari. Castigatoarea acestui turneu este recompensata cu un milion de dolari si cu o mie de puncte WTA. Tabloul principal de simplu cuprinde 96 de jucatoare, cu 32 de capi de serie.

Meciurile se disputa pe hard la Indian Wells Tennis Garden, o baza sportiva de 360.000 de metri patrati, cu o arena centrala de 16.100 de locuri, a doua din lume din punct de vedere al capacitatii, dupa Arthur Ashe Stadium de la Flushing Meadows, New York (peste 22.500 de locuri).

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Simona Halep a invins-o pe Eugenie Bouchard in optimile de finala la Indian Wells. Cu cine va juca in sferturi
Simona Halep a invins-o pe Eugenie Bouchard in optimile de finala la Indian Wells. Cu cine va juca in sferturi

Jucatoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numarul 6 si locul 7 WTA, s-a calificat, marti, in sferturile de finala ale turneului de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii in valoare totala de 5.946.740 de dolari.

Simona Halep, calificata in optimile de finala la Indian Wells
Simona Halep, calificata in optimile de finala la Indian Wells

Simona Halep, cap de serie numarul 6 si locul 7 WTA, s-a calificat, miercuri, in optimile de finala ale turneului de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii in valoare totala de 5.946.740 de dolari.

Simona Halep s-a calificat in turul trei la Indian Wells. Se confrunta cu Lucie Safarova in partida urmatoare
Simona Halep s-a calificat in turul trei la Indian Wells. Se confrunta cu Lucie Safarova in partida urmatoare

Halep a invins-o in turul doi, cu scorul de 6-2, 6-2, dupa o ora si sapte minute de joc, pe sportiva japoneza Kurumi Nara, locul 47 WTA.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.