Simona Halep, eliminata in optimile de finala ale turneului de la Wuhan, de britanica Johanna Konta

30-09-2015 16:11


Simona Halep

Simona Halep, numarul doi mondial, a fost invinsa incredibil de britanica Johanna Konta, scor 6-3, 3-6, 7-5, miercuri, in optimile de finala ale turneului WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale de 2.212.250 dolari.
 

Halep, principala favorita a turneului, a condus cu 5-1 in setul decisiv, dar nu a reusit sa incheie meciul, Konta revenind incredibil si castigand dupa ce a luat sase ghemuri consecutiv.

Simona Halep a cedat dupa doua ore si 17 minute de joc, in care a comis 36 de erori nefortate (Konta 38) si a avut mai putine lovituri direct castigatoare decat adversara sa (25-28).

Romanca (24 ani) a inceput slab meciul, a fost imobila si a nu a gasit solutii pentru loviturile britanicei de 24 de ani, aflata pe locul 66 in lume. Konta a condus cu 3-0 in primul set, si-a pastrat avantajul, si l-a castigat cu 6-3, in 34 de minute, scrie Agerpres.

Halep a evoluat mai bine in setul secund, a condus cu 1-0, a fost egalata (1-1), iar apoi s-a desprins la 4-1. Konta a revenit la 4-3, dar Simona a facut un nou break si a incheiat setul cu un as, 6-3.

Setul decisiv a inceput foarte bine pentru reprezentanta noastra, care a avut 2-0, Konta si-a castigat serviciul (2-1), dupa care Halep a luat trei ghemuri la rand si a ajuns la 5-1. A doua jucatoare a lumii nu a fost capabila sa incheie meciul la acest scor, gresind mult si oferindu-i sansa adversarei, o jucatoare foarte bataioasa, sa recupereze punct cu punct, ghem cu ghem, pana la rezultatul incredibil de 7-5.

Halep va primi un cec de 26.000 dolari si 105 puncte WTA pentru participarea la Wuhan, iar Konta va juca in sferturi cu americanca Venus Williams, dupa ce le-a eliminat, venind din calificari, pe Andrea Petkovic, Victoria Azarenka si Simona Halep.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO