DANIELLE COLLINS - SIMONA HALEP, 7-6, 1-6, 2-6. Prima reactie a lui Halep, dupa o victorie muncita in fata unei anonime

Simona Halep

SIMONA HALEP, locul 2 WTA şi cap de serie nr. 2, a avut nevoie, luni, de un set decisiv pentru a o învinge, cu scorul de 6-7 (2), 6-1, 6-2, pe jucătoarea americană Danielle Rose Collins, fără loc WTA.

LIVE TEXT:

23:30 Halep va evolua in turul 2 in premiera impotriva sportivei Jana Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a invins-o, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1, pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 62 WTA. Calificarea in turul doi la US Open este recompensata cu 60.420 de dolari si 70 de puncte WTA.

23:00 Danielle Rose Collins a afirmat ca meciul cu Simona Halep a reprezentat o experienta incredibila: "A fost o experienta incredibila, ea este o jucatoare extraordinara, cu multe victorii la activ m-am bucurat de aceasta experienta, dar ea este peste nivelul meu".

20:30 Simona va juca in turul 2 cu invingatoarea duelului Jana Cepelova (Slovacia, locul 65 WTA) - Torro Flor (Spania, locul 62 WTA), scrie sport.ro.

Citește și
sport.ro
Simona Halep i-a turnat apa pe cap directorului turneului New Haven, in cadrul unei campanii umanitare. VIDEO
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

20:25 "Collins a facut un meci bun. Vreau sa o felicit. A fost un prim meci dificil, asa sunt de obicei primele meciuri. Cred ca Danielle Collins va avea un viitor stralucit. Este multe presiune pe mine pentru ca toata lumea imi spune ca trebuie sa castig sau ca am sanse sa castig", a spus Simona Halep la sfarsitul meciului. "Am fost peste adversara mea, am fost agresiva, a trebuit sa fac destule ca sa inving. Am incercat sa gestionez bine situatia, faptul ca jucam cu o americanca, publicul a fost cu ea, este normal, stiam cum este. Publicul a fost insa fair-play si a fost totul in regula".

1 - 2 SIMONA HALEP CASTIGA MECIUL CU DANIELLE COLLINS!

2 - 6 Simona reuseste sa castige game-ul opt.

2 - 5 Simona este la un game distanta de castigarea meciului. Sa ii tinem pumnii!

2 - 4 pentru Simona. Halep are nevoie de multa concentrare.

2 - 3 Final de break pentru Simona, dupa ce Collins castiga game-ul cinci. Tribuna o aplauda pe jucatoarea din SUA. A facut un meci bun in fata numarului doi mondial. Danielle Collins este studenta in anul doi la Universitatea din Virginia.

1 - 3 Break chinuit pentru Simona. A avut un meci greu alaturi de practic anonima Collins.

1 - 2 Simona castiga game-ul trei, dupa mai multe greselei ale jucatoarei din SUA. Pare ca a preluat si controlul psihologic al meciului.

1 - 1 Simona lupta pentru fiecare punct. Pare ca se concentreaza greu insa reuseste suficiente puncte pentru a ramane in joc.

1 - 0 pentru Collins in primul game din setul decisiv. Simona pare frustrata de greselile pe care le face. Are gesturi de disperare.

1 - 1 HALEP REVINE SPECTACULOS SI DUCE MECIUL IN DECISIV.

1 - 6 Simona castiga game-ul sapte.

1 - 5 Simona este pe cale sa castige setul 2.

1 - 4 Simona a facut un game foarte bun. Sa ii tinem pumnii! Hai cu meciul in decisiv!

1 - 3 Simona pare sa revina in meci, dupa ce a avut cateva puncte foarte bune castigate. O remarca si comentatorii americani: "Simona pare mai relaxata. Se misca mai liber pe teren, castiga puncte, isi deschide terenul".

1 - 2 pentru Halep. Simona lupta sa ramana in joc.

1 - 1 Egalitate. Collins se concentreaza mai bine si detine controlul meciului. Simona nu pare sa aiba o vara buna.

0 - 1 pentru Halep in game-ul doi.

1 - 0 COLLINS CASTIGA PRIMUL SET.

TIE BREAK SET 1

7 - 2 Collins castiga primul set, dupa un tie break incredibil, in care a castigat punct dupa punct. Simona trebuie sa se adune.

6 - 2 Americanii o aplauda pe Collins. Minge de set pentru jucatoarea din SUA.

5 - 2 in tie break dupa ce Simona loveste nepermis in plasa. Collins este pe cale sa castige set-ul 1.

4 - 2 Simona reuseste sa castige un punct.

4 - 1 Incredibil. Collins castiga punct dupa punct. Jucatoarea din SUA joaca foarte bine.

3- 1 pentru Collins. Romanca pare ca nu isi gaseste ritmul.

1 - 0  pentru Collins in tie break.

19:04 TIE BREAK

6 - 6 Simona reuseste sa egaleze si duce set-ul in tie break.

6 - 5 Collins preia din nou conducerea set-ului. Se bucura zgomotos. "Trebuie sa iubesti aceasta atitudine", se amuza americanii.

5 - 5 Collins demonstreaza o forma de invidiat. Comentatorii americani sunt uimiti. "Simona nu poate tine mingea in teren. Face multe greseli. Parca nu e ea. Poate simte presiunea numarului 2 mondial", spun acestia. Serva o ajuta mult pe sportiva din SUA.

5 - 4 pentru Collins, dupa ce Halep pierde al treilea game consecutiv.

4 - 4 Game castigat prea usor de anonima Collins. "Nu este deloc timida si iubeste momentele importante. Desigur, acesta este cel mai important moment al carierei ei. Ii place sa fie pe scena, sa vedem cum se va descurca acum", o descriu americanii pe Collins.

3 - 4 Collins castiga game-ul sapte. Americanca lupta pentru fiecare punct. Este agitata, se plimba pe teren, are lovituri "ca la volei", cum au spus americanii, tipa la fiecare punct, insa se dovedeste un adversar incomod pentru Halep. Simona trebuie sa se concentreze.

2 - 4 pentru Halep, dupa o lovitura incredibila, pe care Collins nu a mai avut cum sa o scoata.

2 - 3 Jucatoarea din SUA castiga game-ul 5. "Jocul ei seamana cu cel de volei", se amuza americanii.

1 - 3 pentru tenismena romanca. Simona lupta pentru fiecare game.

1 - 2 Halep preia conducerea meciului, dupa ce castiga game-ul trei. "Meci interesant pentru Halep. Dificil".

30 - 40 in game-ul trei. Collins se dovedeste a fi o adversara dificila.

1 - 1 Egalitate la game-uri intre cele doua. "Wow", exclama americanii, care descriu perfect evolutia de pana acum a lui Collins.

1 - 0 Collins castiga primul game si isi manifesta zgomotos bucuria. :)

18:17 "Simona Halep nu a avut o vara foarte buna", comenteaza americanii, referindu-se la accidentarile repetate suferite de sportiva romanca. Cu toare acestea saltul facut de Simona Halep in topul WTA este urias. Anul trecut la US Open era clasata pe locul 21.

18:14 Danielle Collins joaca impotriva "uneia dintre cele mai in voga jucatoare ale momentului", comenteaza americanii. "Sansa extraordinara. Cu siguranta va castiga mult din aceasta experienta". Comentatorii din SUA spun ca Danielle este inca foarte tanara, insa i-au laudat modestia si relaxarea de care da dovada.

18:13 Sinoma si Danielle au inceput incalzirea pe Arthur Ashe Stadium.

18:10 "Cred ca voi merge si ma voi bucura de experineta", a spus Danielle Collins, inainte de inceperea meciului.

"Sper sa joc mai bine ca data trecuta (n.r. cand a participat la US Open)", a spus si Sinoma Halep.

"Superba in roz", a comentat jurnalista care i-a luat interviu Simonei. :)

18:00 In cateva momente va iincepe meciul dintre Simona Halep si Danielle Collins. Cele doua joaca in primul tur al US Open. Ramaneti pe www.stirileprotv.ro pentru LIVE TEXT.

17:45 Presa internationala scrie astazi despre rivalitatea dintre Sinoma Halep si cea care a invins-o in semifinala de la Wimbledon, canadianca Eugenie Bouchard.

Jurnalistii de la sports.ndtv.com au apreciat ca tenismena romanca a ajuns numarul doi mondial ajutata si de accidentarea chinezoaicei Li Na. Simona Halep intra in competitia Us Open ca numarul 2 WTA, chiar in spatele Serenei Williams.

"Sper sa ajung pana in sferturi", spune romanca.

"Se ridica un grup bun de sportive din urma", a apreciat rivala Eugenie Bouchard, inainte de US Open. "Desigur, ne si motivam una pe alta. Cred ca este foarte interesant ca exista campioane care inca joaca, insa inainteaza in varsta si intra in competitii alaturi de tinerele care nu au nimic de pierdut. Cred ca rezulta un tennis foarte interesant din asta", a spus tenismena canadianca.

_____________________

Ion Tiriac a sosit la New York pentru a urmari primul meci al Simonei Halep, la US Open. fostul tenismen a asistat, duminica dupa-amiaza, la un antrenament al ocupantei locului 2 WTA. Tiriac a discutat cu Simona Halep si cu antrenorul ei, belgianul Wim Fissette. Intrebat ce sfaturi i-a dat jucatoarei romane, el a raspuns: "Eu n-am ce sfaturi sa-i dau, are antrenor, eu sunt doar spectator, am venit aici pentru doua zile".

Despre culoarul Simonei la US Open, Tiriac a spus ca este unul "foarte bun". Si Virginia Ruzici, managerul Simonei, a asistat la antrenamentul care a durat o ora si a avut loc pe stadionul Louis Armstrong, al doilea ca marime din complexul Flushing Meadows. Adversara Simonei Danielle Rose Collins, este fara loc WTA, dar fosta ocupanta a pozitiei 553, si a primit un wild card.

Simona Halep: Am incredere in mine si sper ca voi juca un tenis de calitate la US Open

Simona Halep s-a declarat increzatoare in forma sa actuala si a afirmat ca spera sa ajunga cel putin pana in sferturile de finala la US Open. "Imi place foarte mult terenul de aici, este exact stilul meu. Joc foarte rapid, imi place sa lovesc mingile foarte devreme si sa stau aproape de linia de fund. Am facut deja cateva antrenamente, simt mingea, am incredere in mine si sper ca voi juca un tenis de calitate", a declarat, sambata, Halep in prima conferinta de presa sustinuta la New York.

Intrebata care este obiectivul sau la US Open, romanca a declarat, zambind: "Sa ajung pana in sferturile de finala, ca sa-mi asigur permis de acces pe viata." Ea s-a referit la asa-numitul "Club Final 8" in care sunt inclusi toti jucatorii care ajung fie intr-un sfert de finala la individual fie intr-o semifinala la dublu, la un turneu de Grand Slam, pentru care primesc acces gratuit la turneul respectiv pe tot restul vietii si alte beneficii.

Ea a declarat ca se concentreaza deja la primul meci, in care o va intalni pe americanca Danielle Collins, luni, prima intalnire care va deschide oficial competitia pe arena Arthur Ashe, cel mai mare stadion de tenis din lume. "Intotdeauna primul meci este dificil la orice competitie, asa ca trebuie sa ma concentrez, sa-mi dau toata silinta si sa castig meciul. Am facut progrese in jocul meu, serviciul meu s-a imbunatatit, lovesc cu reverul mai bine ca oricand, asa ca vreau sa continui aceasta evolutie si sa vad cat de departe pot ajunge", a spus Halep.

Despre arena principala de la Flushing Meadows unde va juca luni primul meci, pentru prima data in cariera sa, a spus ca i se pare "uriasa". "Da, am avut ocazia sa exersez pe stadionul Artur Ashe. Este urias. Foarte mare. E bine sa am aceasta experienta. Pana acum am dobandit experienta multor terenuri, asa ca sunt pregatita pentru orice. Trebuie doar sa imi fac jocul meu pe teren, cred caasta este cel mai important lucru. Nu conteaza terenul pe care joci, ci doar sa faci cel mai bun joc", a precizat Simona Halep.

Simona Halep a raspuns intrebarilor jurnalistilor in prima conferinta de presa organizata, sambata, la centrul de presa din incinta arenelor de la Flushing Meadows, la care au participat primii jucatori cap de serie ai turneului. Printre intrebarile puse sportivei romance s-a facut referire si la religia ei crestin ortodoxa. "Da, credinta este importanta pentru mine, atat pe teren cat si in afara terenului. Cred in Dumnezeu. Nu merg la biserica in mod regulat, pentru ca nu am timp si nu este stilul meu, dar cred in El, si port anumite lucruri cu mine si cred in ele".

Simona Halep: Am cont de Facebook de doua saptamani, dupa US Open urmează Twitter

Halep a dezvaluit ca si-a facut o pagina oficiala pe reteaua de socializare Facebook in urma cu doua saptamini, iar dupa US Open isi va face si cont pe platforma Twitter. "Mi-am facut pagina de Facebook, acum doua saptamani. Vreau sa ma bucur de Facebook mai intai. O sa-mi fac si cont de Twitter, dupa acest turneu," a declarat Halep, in prima conferinta de presa sustinuta, sambata, la New York.

Simona Halep, cap de serie numarul 2 la US Open, este singura sportiva fara un cont de Twitter din primele 12 jucatoare participante la turneul american.

Pe de alta parte, aa a declarat ca simte energia fanilor din tribune, se bucura de prezenta suporterilor care o incurajeaza la fiecare meci, dar ca jucator apreciaza si momentele de liniste in timpul jocului, pentru o buna concentrare. "Nu ma deranjeaza daca se striga din tribune, pentru ca sunt foarte concentrata, dar uneori, ca jucator ai nevoie de anumite momente de liniste in timpul jocului. Insa, fiecare jucator e diferit, asa ca pentru mine nu conteaza," a mentionat sportiva.

Simona a ajuns la New York inca de la jumatatea saptamanii trecute, dupa infrangerea din turul doi de la New Haven. Joi dimineata a efectuat primul antrenament, dupa care a fost prezenta la tragerea la sorti, iar vineri a exersat pe arena Arthur Ashe.

Intrebata daca a avut ocazia sa iasa la cumparaturi in timpul liber avut la New York si daca a recunoscut-o cineva, ea a raspuns afirmativ: "Da, mi-am cumparat o geanta de mana, dar nu pot spune ce marca", a declarat ea razand. "M-a recunoscut un politist. Unul singur. Mi-a spus: «Tu esti Simona Halep, nu?». «Da, eu sunt»", a povestit Simona Halep.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Victor Ponta, in presa britanica: „Premierul Romaniei s-a dat drept Simona Halep ca sa stranga Like-uri pe Facebook”
Victor Ponta, in presa britanica: „Premierul Romaniei s-a dat drept Simona Halep ca sa stranga Like-uri pe Facebook”

Premierul Victor Ponta a fost criticat in presa britanica dupa ce s-a folosit de imaginea Simonei Halep pentru a castiga Like-uri pe Facebook. 

Simona Halep i-a turnat apa pe cap directorului turneului New Haven, in cadrul unei campanii umanitare. VIDEO
Simona Halep i-a turnat apa pe cap directorului turneului New Haven, in cadrul unei campanii umanitare. VIDEO

Jucatoarele de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, Petra Kvitova, locul 4 WTA, si Caroline Wozniacki, locul 11 WTA, i-au turnat apa rece pe cap directorului turneului de categorie Premier Connecticut Open de la New Haven, Anne Worcester.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.