Halep - Andreescu, la Turneul Campioanelor 2019. Simona câștigă după un meci superb

halep
Getty

Simona Halep, locul 5 WTA, a învins-o pe jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, numărul 4 WTA, în primul meci din Grupa Violet la Turneul Campioanelor de la Shenzhen.

"Este o performanţă uimitoare să mă calific de şase ori la rând la Turneul Campioanelor, înseamnă mult şi sunt mândră de mine şi de echipa mea că am putut să o facem din nou. A fost un meci foarte dificil, ştiam că ea este o jucătoare extraordinară, care joacă până la final, fără să renunţe, aşa că a trebuit să lupt. Nu am jucat foarte mult de la Wimbledon şi sunt un pic moartă, dar am timp mâine să mă recuperez şi sunt fericită că am putut câştiga în sfârşit un meci la Turneul Campioanelor”, a declarat Halep, la interviul de pe teren, potrivit News.ro.

„La fiecare meci am presiune, dar îmi place să joc sub presiune, dar a trebuit să o transform într-o manieră pozitivă şi azi am reuşit. Mă bucur că am putut lupta contra unei fete mai tinere cu zece ani ca mine şi care a tocmai a câştigat US Open, reuşind o treabă incredibilă în acest an. De aceea sunt mândră de evoluţia mea din seara asta şi vreau să mă bucur de asta. Am văzut multe drapele ale României aici şi vreau să vă mulţumesc că aţi venit şi, bineînţeles, fanilor chinezi, pentru că am simţit dragostea voastră", a adăugat Simona.

 Simona Halep (5 WTA) a debutat cu victorie la Turneul Campioanelor și a învins-o pe Bianca Andreescu. Halep a trecut în trei seturi, 3-6; 7-6(6); 6-3 de Andreescu, după un meci electrizant care a durat două ore şi 30 de minute.

 UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 7-6, 6-3 Final! Halep se impune după un meci superb și o va întâlni miercuri pe Svitolina.

Citește și
halep
Simona Halep, propusă ca portdrapel al României pentru Jocurile Olimpice
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 7-6, 5-3 Halep mai face un break și va servi pentru meci. 

UPDATE Halep - Andreescu Incredibil! Simona câștigă meciul!

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 7-6, 4-2 Break Simona. Halep câștigă puncte importante.

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 7-6, 2-2 Simona Halep revine şi reuşeşte break-ul, după un game pe muchie de cuţit!

 

 

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 7-6, 1-2 Break Andreescu! Primul break din setul decisiv, câștigat de canadiancă.

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 7-6, 1-1 Bianca Andreescu a replicat și s-a impus şi ea pe serviciul propriu.

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 7-6, 1-0 Halep a început în forţă.

UPDATE Halep - Andreescu A începutul setul decisiv.

UPDATE Halep - Andreescu Set Simona! Simona Halep a câştigat setul secund după un tie-break foarte intens, 1-1 la seturi!


 

 

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 6-6 (6-6 în tie-break) Simona a ratat primele două mingi de set. Aceasta a condus cu 6-4, dar a fost egalată.

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 6-6 (3-3 în tie-break) Halep a condus cu 3-0 în tie-break, dar Andreescu a egalat înainte de schimbarea terenurilor.

 UPDATE Halep - Andreescu  3-6, 6-6 Meci dramatic! Halep egalează.


 


 

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 5-6 Bianca câștigă din nou pe propriul serviciu.

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 4-5 Al treilea game consecutiv câştigat de Andreescu, aflată la un singur game de victorie.

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 4-4 Break Bianca! Andreescu egalează în setul al doilea după al doilea break din acest act.

 

 

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 3-2 Re-break Simona! Locul 5 WTA trece din nou în avantaj în setul secund.

UPDATE Halep - Andreescu 3-6, 2-1 Break Simona! Halep realizează primul break din setul secund.

UPDATE Halep - Andreescu Set Bianca! Bianca Andreescu a încheiat cu break primul set al primului duel direct cu Simona Halep.

UPDATE Halep - Andreescu 3-6 Canadianca s-a desprins pe tabelă câștigând pe serviciul ei, reușind apoi un al treilea break. Bianca Andreescu a câștigat primul set, cu 6-3.

UPDATE Simona Halep - Bianca Andreescu 3-4. Jucătoarea canadiană își adjudecă rapid serviciul, după care realizează un nou break.

Antrenorul Daren Cahill a intrat pe teren pentru a o sfături pe Halep.

UPDATE Halep - Andreescu 3-2: Halep a revenit în joc, după un început bun al sportivei din Canada, adjudecându-și un prim break, egalând la 2-2. Românca a dus scorul la 3-2, câștigând pe serviciul ei, după ce a salvat trei mingi de break. Andreescu dă primele semne de nervozitate.

UPDATE Halep - Andreescu 1-2: Simona Halep este condusă cu 2-1 după trei game-uri. Românca a servit prima, câștigând primul game, deși Bianca Andreescu a reușit la un moment dat să egaleze la 40. Andreescu și-a adjudecat apoi următoarele două game-uri, reușind un prim break.

Este pentru prima dată când cele două sportive se întâlnesc pe teren.

În primul meci al Grupei Violet de la Turneul Campioanelor, jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 8 WTA, deţinătoarea trofeului, a învins-o pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA, cu scorul de  7-6 (14/12), 6-4.

Meciul a durat o oră şi 53 de minute.

Simona Halep: Pentru mine e o provocare

 

După tragerea la sorți a grupelor, Simona Halep a declarat că pentru ea faptul că va înfrunta sportive puternice în Grupa Violet reprezintă o mare provocare, în contextul în care revine după o accidentare.

“Este o grupă foarte dificilă. Jucătoarele sunt foarte puternice şi joacă foarte bine. Este o mare provocare pentru mine să le înfrunt revenind după o accidentare. Voi da tot ce pot mai bun şi voi încerca să joc cât mai bine posibil pentru a câştiga meciul”, a spus Halep.

Luni, antrenorul Daniel Dobre a vorbit despre Simona Halep, într-un interviu acordat www.wtatennis.com, subliniind că sportiva s-a schimbat şi s-a maturizat, iar acum este un exemplu că poţi realiza orice dacă munceşti mult şi eşti încrezător, scrie News.ro.

"Simona s-a schimbat foarte mult. Este o luptătoare, este ambiţioasă, focusată şi foarte implicată în tot ceea ce face. Nu contează că e în teren sau în afara lui, ea dă 100 la sută. Dar a învăţat mai mult despre cum să fie în teren şi în afara lui. La început, se supăra dacă lumea zicea ceva de rău, dacă lumea nu înţelegea comportamentul ei. Acum poate trece peste asta. Este un lucru care i-a fost greu. Citea ziarele, citea ce spunea lumea şi nu era foarte bine. Un alt lucru, era foarte supărată când pierdea meciuri. Uneori, după un meci pierdut, nu puteai discuta cu ea două-trei zile. Era foarte supărată. Acum, nu că nu i-ar păsa când pierde, dar a învăţat să-şi controleze mai bine emoţiile. Dacă azi pierde, mâine o poate lua de la capăt, se poate pregăti pentru următorul meci. Poate este şi pentru că şi-a atins multe ţeluri şi este mai uşor pentru ea să accepte", a declarat Dobre.

Daniel Dobre a subliniat că Simona Halep este mai "deschisă" şi la lucruri din afara terenului.

"Este un fel de maturitate, dar munceşte mult. Munceşte cu un "mental coach". Darren o ajută pentru că stilul australian este diferit de cel al românilor. El este mai pozitiv. Ea îşi doreşte asta. Ştie că este mai bine pentru ea, ştie că acest comportament din afara terenului o ajută şi la tenis", a mai spus Dobre.

Premii de 14 milioane de dolari la Turneul Campioanelor

 

Finala sezonului s-a mutat din acest an de la Singapore la Shenzhen. Schimbarea nu presupune numai locul, ci şi dublarea premiilor totale, de la 7 la 14 milioane de dolari.

Câştigătoarea WTA Finals va încasa cel mai mare premiu din istoria tenisului, 4,75 de milioane de dolari, mai mult decât campioana de la US Open, care deţine recordul până atunci, cu 3,85 de milioane de dolari. Condiţia pentru a primi cele aproape cinci milioane de dolari este ca jucătoarea campioană să câştige toate meciurile din faza grupelor.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Cât costă o vizită în complexul unic dn România
Cât costă o vizită în complexul unic dn România

Cât costă o vizită în complexul unic dn România

Simona Halep, propusă ca portdrapel al României pentru Jocurile Olimpice
Simona Halep, propusă ca portdrapel al României pentru Jocurile Olimpice

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, că jucătoarea de tenis Simona Halep va fi propusă ca portdrapel al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Simona Halep și Bianca Andreescu s-au calificat la Turneul Campioanelor
Simona Halep și Bianca Andreescu s-au calificat la Turneul Campioanelor

Simona Halep și Bianca Andreescu și-au asigurat calificarea la Turneul Campioanelor, competiție care reuneşte cele mai bune opt jucătoare de tenis ale anului.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”
Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”

Nicușor Dan - candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - nu exclude faptul ca Popescu Piedone, principalul său contracandidat, după cum crede chiar el, să se retragă din cursa electorală.