"S-au cheltuit 90.000 de lei pe o competitie la care n-a fost nimeni". Acuzatii grave la Federatia Romana de Ciclism

Ultima actualizare: 03-07-2014 07:13

Apar acuze grave in sportul romanesc. Federatia de Ciclism ar fi decontat zeci de mii de lei pentru competitii internationale la care, in realitate, Romania nu a fost reprezentata, ori a cumparat echipamente care nu se mai folosesc.

Ancheta penala vine in plin conflict intre vechea conducere si noul presedinte, campionul paralimpic Eduard Novak, contestat de adunarea generala a FRC.

In 2012, in Statele Unite a avut loc un concurs de ciclism pe teren accidentat. Romania nu ar fi participat, insa in actele Federatiei Romane de Ciclism ar aparea deconturi pentru un drum in America si alte cheltuieli, o spune Eduard Novak, cel aflat acum la conducerea federatiei.

"Pentru Olimpiada din 2012, Campionatul Mondial de ciclocros din Louisville care, inaintea alegerii mele, in doua luni s-au cheltuit 90.000 de lei, dar nu a fost nimeni acolo. Am descoperit ca din ultimii 10 ani lipsesc mai bine de un milion de euro", a spus Eduard Novak, presedintele FRC.

Cu astfel de exemple, Eduard Novak s-a prezentat la politia economica acuzand fosta conducere a Federatiei Romane de Ciclism ca a comis mai multe ilegalitati.

Novak vorbeste despre cumpararea cu factura a unor biciclete cu 12.000 de euro. In realitate, sustine el, pretul nu ar fi trebuit sa depaseasca 5.000 de euro, dar si ale echipamente sportive care nu se mai folosesc de ani de zile in ciclismul de performanta.

"Brate angrenaj, curele ratrap.... nu se mai folosesc de 20 de ani", a explicat Novak.

Achizitiile ar fi fost facute prin firme fantoma, iar banii ar fi ajuns in buzunarele fostei conduceri FRC.

Fost presedinte, Vasile Selejan are insa o alta parere.

"Domnul Novak poate sa spuna orice..... daca e ancheta, asta va face lumina", a spus Vasile Selejan.

Si nu este singurul lucru pe care il vor analiza politistii.

"Exista cumparaturi facute cu cardul federatiei de la magazine de haine, nu echipamente, blugi", a spus un avocat.

Chiar daca fostul campion Eduard Novak a depus mai multe plangeri impotriva fostei conduceri a FRC, pentru ca situatia este atat de incurcata, Politia Romana a deschis un dosar in care ii cerceteaza pe toti, si pe fost conducere si pe noua conducere, adica inclusiv pe Eduard Novak.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO