ROMANIA - FRANTA 1-2. LIVE BLOG: Cum a aratat ziua in care echipa lui Iordanescu a deschis Campionatul European

×
Codul embed a fost copiat

LIVE BLOG: Romania - Franta. Romania a debutat cu o infrangere la UEFA Euro 2016, dar a reusit sa joace la un nivel foarte apropiat de cel al Frantei.

Toata Romania vede Romania! Din 9 iunie, ProTV va transmite cea mai importanta competitie a anului 2016 - UEFA EURO 2016. Toate golurile si fazele importante ale meciului Romania - Franta vor fi VIDEO, pe www.stirileprotv.ro!

Cititi in articol:
O sala de presa de la Stade de France, evacuata cu cinci ore inainte de Franta - Romania
Echipa de start a Romaniei
Presa franceza ii invata pe suporterii Frantei cum sa incante la meci imnul Romaniei
Colet suspect la metroul din Paris
Politia, chemata in cantonamentul Romaniei
Inca mai sunt bilete pentru Franta - Romania
Robbie Williams prezice o victorie a Frantei cu 3-0
Anghel Iordanescu, locul 23 din 24 in topul salariilor selectionerilor
Echipele de start anuntate de presa franceza
Didier Deschamps: Ne-am pregatit 2 ani pentru meciul cu Romania
Chiriches: E meciul carierei
Jucatorul de care se tem cel mai mult francezii

Vezi mai jos cele mai noi informatii transmise de reporterii si comentatorii ProTV

Citește și
Dacian Ciolos - meciul de deschidere
Dacian Ciolos va participa la meciul Romania - Franta, din deschiderea UEFA Euro 2016. "Sunt foarte mandru, e o onoare"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

UPDATE Presedintele Klaus Iohannis a posat pe Facebook, vineri seara, un mesaj de sustinere a echipei nationale de fotbal care debuteaza la editia din 2016 a Campionatului European de Fotbal in compania echipei Frantei. ”Sunt alaturi de echipa nationala de fotbal, care debuteaza in aceasta seara la Euro 2016. Sper din tot sufletul ca in aceasta competitie ambitia, profesionalismul si fairplay-ul sa primeze, iar Tricolorii sa faca o figura cat mai frumoasa. Hai, Romania!”, a scris Klaus Iohannis.

UPDATE Doar suporterii romani se aud pe stadion pentru moment

UPDATE Nationala Romaniei, pregatita de Anghel Iordanescu, a sosit la Stade de France pentru meciul cu reprezentativa Frantei, cu aproximativ doua ore inainte de inceperea jocului din deschiderea Campionatului European.Dupa sosirea la arena, delegatia Romaniei a inspectat starea terenului. Jucatorii romani au fost aplaudati de public. La scurt timp dupa nationala Romaniei, la stadion a sosit si nationala Frantei.

UPDATE Romanii stiu sa faca atmosfera

UPDATE Suporterii romani sunt la fel de multi ca cei ai Frantei pentru moment

UPDATE Fanii sunt verificati la sange la intrarea in stadion.

UPDATE Imagini din vestiarul Romaniei, difuzate pe ecranul gigant de pe stadion. Pe Stade de France se strange lumea.

UPDATE Pe Stade de France, repetitiile sunt in toi: a rasunat imnul Romaniei

UPDATE Imagini cu suporterii romani in Fan Zone la Paris

UPDATE Portile de la Stade de France s-au deschis

UPDATE Suporterii asteapta deschidere portilor la Stade de France

UPDATE Trézéguet crede ca meciul se va incheia 2-0 pentru Franta, anunta 20minutes.fr.

UPDATE Un primar de comuna din judetul Vaslui, reales in functie pentru al cincilea mandat consecutiv cu aproape 80% din voturi, va difuza, ca multumire pentru electorat, meciul de fotbal Romania - Franta pe un ecran urias, in fata primariei din localitate. Primarul spune ca oamenii vor fi lasati "sa aiba placerea sa consume si o bere, evident, din banii lor, insa fara sa se imbete si sa cada pe jos" :))

UPDATE Echipa de start a Romaniei in aceasta seara: Tatarusanu, Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat, Pintilii, Hoban, Popa, Stanciu, Stancu, Andone

UPDATE Trupele speciale controleaza spatiile presei inainte de marele meci din aceasta seara

UPDATE Inainte de marele meci din aceasta seara francezii au descoperit niste "urme ciudate" pe gazon. Cauza: o eroare "tehnica" a greenkeeper-ului :)  in urma unui meci de rugby desfasurat aici in martie

UPDATE Fanii romani, dar si cei francezi si-au facut deja aparitia la Stade de France

UPDATE Toata tara este alaturi de echipa nationala, in acesta seara iar in marile orase, pe stadioane si la terase vor fi amplasate ecrane pe care suporterii vor putea viziona partida Romania-Franta. In Capitala, dar si in Timisoara, Iasi, Constanta, Brasov sau Craiova au fost amenajate locuri speciale pentru fani. Pregatirile sunt pe ultima suta de metri si pe stadionul Cluj Arena, unde un ecran gigant asteapta sa fie privit de cei sapte mii de oameni invitati gratuit la meci.

UPDATE Premierul Dacian Ciolos a declarat vineri ca i-a incurajat pe membrii echipei nationale de fotbal a Romanei inaintea meciului cu Franta din deschiderea Campionatului European, precizand ca este convins ca sprijinul si increderea de care se bucura ii va ajuta sa faca un meci bun.

UPDATE Publicatia L'Equipe a creat un clip "educational" pentru a-i invata pe suporterii francezi cum sa cante imnul Romaniei chiar daca nu cunosc o boaba de romana. Rezultatul e unul mai mult decat amuzant. CLICK AICI PENTRU VIDEO!

UPDATE Numaratoara inversa pana la meciul de deschidere continua cu un clip de prezentare a Romaniei publicat pe contul de Twitter de UEFA EURO 2016

UPDATE La ora locala 16:00 (18:00) se deschide Fan Zone-ul din Paris, langa Tour Eiffel. Acces pentru fanii romani, prin poarta 3

UPDATE Colet suspect la metroul din Paris. Circulatia metroului a fost oprita, iar oamenii blocati in tren au fost scosi de fortele de ordine. Mai multi suporteri romani au ramas si ei blocati.

In statia Chatelet ar fi fost descoperit coletul suspect, anunta presa din Franta. 

UPDATE FRF a chemat astazi politia in cantonamentul echipei nationale, potrivit Dolce Sport.

Se pare ca doi jurnalisti straini au vrut sa filmeze antrenamentul inchis al tricolorilor, cu o camera instalata pe plafonul unei masina.

Pana la urma, acestia au fost evacuati.

UPDATE Inca mai sunt bilete pentru meci

Cu doar cateva ore inaintea partidei startului UEFA EURO 2016, mai sunt inca locuri disponibile pentru partida de deschidere dintre selectionatele Frantei si Romaniei, programata vineri seara pe Stade de France.

Astfel, intre 300 si 500 de tichete erau inca in vanzare cu mai putin de 12 ore inaintea loviturii de start a acestui meci mult asteptat. Insa costul este unul destul de piperat, in special pentru categoria 1, unde mai sunt disponibile 250 de bilete, la pretul de 445 euro fiecare, conform site-ului Sports.fr.

Mai este posibila inca achizitionarea de bilete si la categoria a 2-a, unde alte 250 de tichete sunt in vanzare, la pretul de 395 euro bucata, pentru partida de deschidere a Campionatului European, adauga sursa citata.

UPDATE Un suporter foarte simpatic al Frantei i-a avertizat pe jucatorii lui Deschamps ca, daca vor pierde meciul, va trebui sa renunta la camasa sa, iar asta este inacceptabil!

UPDATE Fanii sunt sfatuiti sa vina cu cel putin 4 ore inaintea partidei la stadion, deoarece masurile de securitate sunt extrem de stricte, iar controlul va dura foarte mult. De asmenea, nu trebuie sa fie deghizati in niciun fel sau sa aiba asupra lor obiecte contondente.

 UPDATE Robbie Williams a filmat o reclama la cafea, prin care promoveaza si UEFA Euro 2016. Iar cuvintele sale la adresa nationalei noastre nu sunt prea magulitoare. "Buna ziua, Franta! Ia sa vedem ce vor face jucatorii vostri. Jucati cu Romania, nu? 3-0! Ne vedem in finala!".

UPDATE Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe pagina de Facebook un videoclip absolut spectaculos, pentru a le arata jucatorilor nationalei ca sunt alaturi de ei.

UPDATE Corespondentul ProTV Lucian Lipovan a fost invitat de postul francez TF1 pentru a vorbi despre meciul FRANTA - ROMANIA. Citeste mai multe aici.

UPDATE Nationala Romaniei se antreneaza si cu cateva ore inainte de meci. Selectionerul Anghel Iordanescu i-a scos pe baieti pe teren si in aceasta dimineata, iar pana peste cateva ore urmeaza sa se decida si asupra primului 11.

La antrenamentul de azi, Claudiu Keseru s-a lovit la nas, dar sursele citate de sport.ro sustin ca nu este vorba despre nimic grav.

UPDATE 12 este cota pentru o victorie a Romaniei astazi. De cealalta parte, Franta are 1.40.

La capitolul jucatori, situatia este in felul urmator:

Franta
Griezmnann: cota 2,20
Giroud: cota 2,30
Payet: cota 2,90
Pogba: cota 3,55

Romania
Keseru: cota 6,50
Stancu: cota 6,50
Andone: cota 8,00
Stanciu: cota 8,00

 UPDATE Anghel Iordanescu este pe locul 23 la capitolul "salariile selectionerilor". Englezul Roy Hodgson ocupa primul loc, cu 4,5 milioane de euro pe an. Antonio Conte (Italia) este pe 2, cu 4 milioane de euro pe an, iar Fatih Terim (Turcia) pe 3, cu 3,5 milioane de euro pe an.

Iordanescu primeste 120.000 de euro pe an, cu aproape 15.000 de euro mai putin decat Mykhaylo Fomenko, de la Ucraina, ocupantul locului 22. Rusia este considerata pe 24, si asta pentru ca Leonid Slutsky este platit doar in bonusuri, in functie de cate victorii va obtine.

 UPDATE  L'Equipe: Tatarusanu, Rat, Chiriches si Grigore, cei patru piloni ai Romaniei

Portarul Ciprian Tatarusanu si fundasii Razvan Rat, Vlad Chiriches si Dragos Grigore sunt considerati de L'Equipe pilonii echipei nationale a Romaniei, inaintea meciului de vineri cu Franta, din deschiderea Campionatului European.

"Daca Romania s-a calificat la primul sau Euro dupa 2008, asta s-a datorat defensivei. In preliminarii, "Tricolorii" au primit doar doua goluri in zece meciuri. Nicio echipa nu s-a aparat mai bine. Selectionerul Anghel Iordanescu s-a bazat in defensiva pe patru jucatori: Ciprian Tatarusanu, Razvan Rat, Vlad Chiriches si Dragos Grigore. Pe banda dreapta, Paul Papp a fost titular in preliminarii, dar faptul ca si-a pierdut locul de titular la Steaua l-a scos din lotul pentru Euro. Acum, selectionerul va trebui sa aleaga intre Cristian Sapunaru si Alexandru Matel", a scris L'Equipe.

UPDATE Echipele de start anuntate de presa franceza

Jurnalistii francezi prezinta echipele probabile pentru meciul din aceasta seara. In poarta Romaniei, Tatarusanu porneste cu prima sansa in fata lui Pantilimon, in timp ce in aparare si la mijloc nu este nicio surpriza.

Cel mai probabil, Anghel Iordanescu il va trimite in atac pe Florin Andone, iar principalul favorit sa in inlocuiasca va fi Denis Alibec, varful Astrei.

Echipa Frantei este cea standard, iar principalele pericole sunt Giroud, Griezmann, Pogba sau Payet, probabil cel mai in forma jucator francez in acest moment.

UPDATE Deschamps: Ne-am pregatit 2 ani pentru meciul cu Romania

Selectionerul echipei de fotbal a Frantei, Didier Deschamps, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Stade de France, ca a asteptat doi ani meciul cu Romania, care va deschide, vineri, EURO 2016.

''Ne-am pregatit doi ani pentru meciul cu Romania. Trebuie sa incepem competitia cu dreptul. Nu trebuie sa banalizam meciul, dar nici ca jucatorii sa nu resimta presiunea'', a afirmat Deschamps.

Fostul international a marturisit ca nu poate dezvalui ce le va zice jucatorilor inaintea meciului de maine. ''E un simplu meci care trebuie castigat'', a subliniat Deschamps.

Selectionerul a vorbit si de perioada scursa de la ultimul meci oficial al Frantei, in sferturile Cupei Mondiale 2014: ''Franta a jucat 20 de meciuri amicale, nu avem niciun meci oficial de la Cupa Mondiala pana la partida de maine. Acum doi ani nu aveam aceeasi jucatori, sunt si lucruri pozitive si lucruri negative, sunt echipe diferite. Azi avem un potential ofensiv foarte interesant, insa e important sa ai echilibru intre ofensiva si defensiva pentru a forma o echipa eficienta''.

Deschamps a evitat sa vorbeasca la superlativ despre compartimentul sau ofensiv, care are o medie ridicata de goluri in ultimele partide: ''Nu cred ca avem cel mai bun atac. Avem jucatori de calitate, suntem capabili sa inscriem, sa punem probleme adversarului. O echipa care vrea sa ajunga departe trebuie sa aiba un potential ofensiv bun''.  

UPDATE Chiriches: E meciul carierei

Capitanul nationalei de fotbal a Romaniei, Vlad Chiriches, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Stade de France, ca meciul cu Franta, din deschiderea EURO 2016, e meciul carierei pentru el.

''E meciul carierei de pana acum pentru mine. Sper sa incepem bine, sa avem o atitudine buna si sa facem jocuri bune'', a declarat Vlad Chiriches.

''stim foarte bine ca (Franta) e o echipa puternica, iar jucatorii sai evolueaza la echipe de top din Europa. Printr-o buna organizare si forta grupului sper sa facem fata cu brio'', a mai spus Chiriches.

Meciul de deschidere la EURO 2016 sta sub semnul ''emotiei'', din punctul de vedere al lui Chiriches, care se asteapta de la sustinere din partea suporterilor: ''Suporterii sa ne sustina, sa ne impinga de la spate, sa ii auzim pe Stade de France. Sper sa nu-i dezamagim''.

Chiriches nu se teme de eventuale atentate la EURO: ''Organizatorii turneului se ocupa de securitate. Ne simtim in siguranta si speram fie la fel si in continuare''.

UPDATE Mihai, Ramona si Lavinia sunt alaturi de nationala Romaniei!

#‎ToataRomania‬ ‪#‎HaiRomania‬

UPDATE Banca tehnica a Frantei anunta ca Anthony Martial, una dintre vedetele echipei, NU va fi titular cu Romania. 50 de milioane de euro a platit Manchester United pentru fotbalistul de 20 de ani, insa cu tot cu bonusuri, suma poate ajunge la 80 de milioane de euro.

Pe de alta parte, presa franceza a remarcat un singur jucator din nationala noastra: Nicusor Stanciu. Il vad ca pe noua stea a Romaniei si "singurul care il va deranja pe portarul Lloris".

Terasele din Sectorul 1 se inchid dupa prima repriza

Dincolo de entuziasmul fanilor, nu lipsesc absurditatile: in Sectorul 1, fanii vor putea sa urmareasca doar prima repriza. Dupa ora 23:00, comisia de ordine publica a primariei Bucuresti a interzis adunarile publice. Anuntul celor de la Primaria sectorului 1 este magistral:

"Din ratiuni de asigurare a linistii publice, din meciurile care incep la orele 22:00 poate fi vizionata doar prima repriza. Potrivit Legii privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice si a Legii pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala manifestarile din spatiul public se pot desfasura cel mult pana la orele 23:00", a fost anuntul facut de Primaria Sectorului 1.

Cei care au facut anuntul spun ca nu au convins comisia de ordine publica a primariei municipiului Bucuresti sa ii lase sa difuzeze repriza a doua cu sonorul oprit. Asta pentru ca fanii i-ar putea deranja cu strigate pe locatarii de langa parcul Bazilescu.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Terasele din sectorul 1 se pregatesc pentru Romania - Franta, dar inchid TV-ul dupa prima repriza. Anuntul facut de primarie
Terasele din sectorul 1 se pregatesc pentru Romania - Franta, dar inchid TV-ul dupa prima repriza. Anuntul facut de primarie

Romanii care au ramas acasa se pregatesc si ei sa urmareasca UEFA EURO 2016. In Bucuresti, de pilda, se amenajeaza zone pentru suporterii care vor sa vada meciurile in aer liber, pe ecrane uriase.

Dacian Ciolos va participa la meciul Romania - Franta, din deschiderea UEFA Euro 2016.
Dacian Ciolos va participa la meciul Romania - Franta, din deschiderea UEFA Euro 2016. "Sunt foarte mandru, e o onoare"

Premierul Dacian Ciolos va fi alaturi de echipa, pe Stade de France. "Sunt optimist, pentru ca Romania vine dupa o serie de mai multe victorii", a declarat prim-ministrul joi care a si imbracat tricoul nationalei primit in dar.

"Romania castiga sigur, ei mananca bataie!" Ce pronosticuri dau romanii din Franta inainte de startul UEFA EURO 2016

Franta, tara care a contribuit de-a lungul timpului la schimbarea istoriei lumii devine de data aceasta gazda unui campionat fara precedent.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou
Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

În urmă cu puțin timp a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.