ROMANIA - FINLANDA, meci din preliminariile Euro 2016, se va disputa pana la urma cu spectatori

05-10-2015 21:29


Echipa Nationala a Romaniei

Meciul dintre naţionalele României şi Finlandei, programat joi, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile EURO 2016, se va disputa cu spectatori, a anunţat, luni, Federaţia Română de Fotbal.

''In urma pledoariei susţinute astăzi de către juriştii Federaţiei Române de Fotbal în faţa Comisiei de Apel a UEFA, FRF a reuşit să suspende toate sancţiunile care fuseseră decise în prealabil de către Comisia de Control, Etică şi Disciplină a forului continental'', se rată în comunicatul FRF, citat de Agerpres.

Detalii despre organizare şi procesul de achiziţionare a biletelor vor fi oferite marţi, într-o conferinţă de presa a preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, găzduită de Casa Fotbalului, începând cu ora 10,30.

După meciul cu Grecia (0-0, la Bucureşti, 7 septembrie), UEFA a decis sancţionarea FRF cu obligativitatea de a disputa cu porţile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. Pentru acelaşi meci s-a dispus şi o amendă de 60.000 de euro, cele două sancţiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) şi 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

FRF a fost sancţionată şi pentru incidentele de la meciul cu Ungaria (0-0, la Budapesta, pe 4 septembrie), amendată cu 70.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g şi h (tulburări provocate de spectatori - lipsă de respect faţă de imnul naţional şi lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

Pe 20 august, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a sancţionată FRF cu o amendă de 17.000 de euro după incidentele de la meciul din deplasare cu Irlanda de Nord (0-0), ce a avut loc pe 13 iunie.

Partida dintre echipele României şi Finlandei va avea loc joi, de la ora 21,45, pe Arena Naţională, iar duminică se va juca meciul dintre Feroe şi România, la Torshavn (19,00, ora României), ultimul al tricolorilor în Grupa D a preliminariilor EURO 2016.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO