RUSIA - SLOVACIA 1-2. Slovacia obtine prima victorie la un campionat european. Fanii rusi s-au abtinut de la scandaluri

Slovacia - Agerpres

LIVE BLOG UEFA EURO 2016 ZIUA 6. Slovacia a obtinut prima victorie la un campionat european, dupa ce a invins-o pe Rusia, scor 2-1.

Toata Romania vede Romania! ProTV transmite cea mai importanta competitie a anului 2016 - UEFA EURO 2016.

Citeste si: VEZI AICI VIDEO GOLURILE DIN MECIUL ROMANIA - ELVETIA 1-1

RUSIA - SLOVACIA 1- 2

Citește și
autocar al suporterilor rusi oprit de politia franceza din lille
Suporteri rusi opriti si controlati in Franta de mascati. Reactia Kremlinului: "Incidente absolut inadmisibile"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

MINUTUL 90+4 Final de meci. Slovacia invinge nationala Rusiei si obtine o victorie istorica, prima intr-un campionat european, dupa ce a dominat aproape toata partida.

MINUTUL 80 Rusia reuseste sa reduca diferenta prin Glushakov, in minutul 80, cu un gol superb.

MINUTUL 45 Marek Hamsik reuseste sa marcheze in ultimul minut al primei reprize, cu un sut din coltul careului de 16 metri, iar Slovacia mareste avantajul.

MINUTUL 32 Slovacia deschide scorul, in minutul 32, dupa ce Weiss primeste o pasa in adancime de la Hamsik si trage la coltul lung al portii aparate de Akinfeev.

ECHIPELE DE START:

RUSIA: Akinfeev - Smolnikov, Berezutski, Ignashevich, Schennikov - Golovin, Neustadter - Kokorin, Shatov, Smolov - Dzyuba

SLOVACIA: Kozacik - Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan - Mak, Kucka, Pecovsky, Hamsik, Weiss - Duda

Politia franceza a arestat patru suporteri rusi la Lille

Politia franceza a retinut in cursul noptii de marti spre miercuri patru suporteri rusi care au participat la o incaierare in Lille. Huliganii rusi au fost interpelati cu ocazia unei confruntari cu suporterii englezi, care a avut loc in apropierea garii din Lille. Conform martorilor, acestia i-ar fi atacat pe britanicii aflati la o cafenea din apropierea garii, aruncand cu mobilierul si cu paharele de pe mese aflate pe terasa respectiva, precizeaza cotidianul francez "20 minutes".

4000 de politisti la Lille

Autoritatile franceze au decis sa restrictioneze vanzarea de alcool si sa reloce in Lille 4.000 de politisti, inaintea meciurilor pe care Rusia si Anglia le vor juca in grupa B la EURO 2016, scrie BBC. Vanzarea de alcool a fost interzisa pana vineri, iar 350 de baruri din oras vor inchide mai devreme miercuri si joi. Federatia Engleza de Fotbal si-a exprimat ''profunda ingrijorare'' in ceea ce priveste siguranta suporterilor dupa incidentele violente de la Marsilia.

Incidente la Lille intre fanii rusi, englezi si galezi

Incidente intre suporterii rusi si fani englezi si galezi au avut loc, marti, la un bar din apropierea garii din Lille, scrie presa franceza. Potrivit sursei citate, rusii i-au provocat pe fanii englezi si galezi, care au replicat aruncand cu scaune, dar politia a intervenit si un suporter din Anglia a fost retinut. Prefectul departamentului a anuntat ca a sporit masurile de securitate in Lille, unde Rusia joaca miercuri cu Slovacia, iar englezii si galezii se vor intalni in apropiere, la Lens. De asemenea, barurile din Lens si Lille vor fi inchise miercuri si joi "incepand de la miezul noptii".

UEFA a anuntat, marti, ca echipa Rusiei va fi descalificata de la Campionatul European daca vor mai exista incidente provocate de fanii rusi pe stadioanele unde va juca. Federatia Rusa a primit si o amenda de 150.000 de euro. UEFA a precizat ca decizia are legatura doar cu incidentele din stadion, acestea fiind singurele care intra sub jurisdictia sa.

Peste 30 de persoane au fost ranite in violentele de saptamana trecuta de la Marsilia. Numerosi suporteri englezi, rusi si francezi s-au batut sambata in zona Portului Vechi din Marsilia, cu cateva ore inainte de meciul dintre Rusia si Anglia, scor 1-1. Politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Sase persoane au fost arestate. Incidente au avut loc si in afara stadionului Velodrome, unde fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si un tun de apa pentru a-i desparti pe suporterii rusi si englezi care se bateau intre ei. Tensiunile au continuat in arena, unde la inceput fanii rusi au fluierat imnul Angliei, iar la final au sarit sa ii atace pe suporterii englezi.

Jan Kozak: Jucatorii rusi nu merita sa fie exclusi de la Euro

Selectionerul nationalei Slovaciei, Jan Kozak, a declarat, marti, ca jucatorii reprezentativei Rusiei nu merita sa fie exclusi de la Campionatul European din cauza suporterilor, informeaza L'Equipe. "Sunt lucruri pe care nu le poti controla. Este trist ce s-a intamplat la Marsilia. La meciul nostru cu Tara galilor de la Bordeaux a fost o atmosfera extraordinara. Sper ca oamenii sa se calmeze. Trebuie sa ne concentram la fotbal. Jucatorii rusi nu merita sa fie exclusi de la Euro", a spus Kozak.

Politia franceza a retinut 40 de huligani rusi la Nisa

Politia franceza a retinut, marti, la Nisa, 40 de huligani rusi, printre care se aflau si lideri ai unei miscari extremiste, informeaza L'Equipe.Politia franceza a decis retinerea suporterilor rusi, deoarece acestia au refuzat sa coboare din autocar si sa se legitimeze. "Avem informatii ca unii dintre ei au participat la violentele de la Marsilia", a declarat Adolphe Colrat, prefectul regiunii Alpes-Maritimes.

Antrenorul Rusiei: Fanii englezi au incalcat toate normele morale la intonarea imnului Rusiei

Antrenorul nationalei de fotbal a Rusiei, Leonid Slutki, a declarat, marti, ca fanii englezi au ''incalcat toate normele morale'' in timpul intonarii imnului Rusiei, inaintea debutului partidei dintre cele doua nationale de pe Stade Velodrome, din Marsilia, de la EURO 2016, scrie agentia TASS. ''Nu stiu ce s-a intamplat pe strazi, dar atunci cand imnul de stat al unei tari este acompaniat de un cor de fluieraturi, aceasta reprezinta o incalcare flagranta a tuturor normelor morale. Asta ca sa nu mai zic de gesturile englezilor pe care le faceau in drum spre stadion. Fanii fotbalului sunt peste tot in lume mai mult sau mai putin la fel'', a spus Slutki.

Rusia a primit de la UEFA o sanctiune de excludere cu suspendare, din cauza violentelor provocate de fanii sai pe stadionul Velodrome din Marsilia, la meciul de sambata Anglia-Rusia (1-1), iar in cazul unor noi incidente pe stadioane va fi exclusa de la turneul final al EURO 2016, relateaza AFP. UEFA a precizat ca Rusia a primit o amenda de 150.000 euro, din cauza incidentelor provocate de fani pe stadion, pentru utilizarea artificiilor si a conduitei rasiste a fanilor. Comisia de Etica a UEFA a impus, de asemenea, o sanctiune de descalificare cu suspendare a echipei Rusiei pana la finalul EURO 2016 din Franta. ''Sanctiunea de excludere va fi impusa daca incidente de natura similara provocate de fani vor avea loc pe stadion la oricare din meciurile pe care le va disputa Rusia in timpul competitiei'', se arata in comunicatul UEFA.

Un amplu comentariu privind incidentele violente de la Marsilia, dintre fanii rusi si englezi, la EURO 2016, a fost publicat de BBC, fiind pusa intrebarea daca nu cumva Rusia exporta un nou tip de huliganism. ''Violenta a fost parte a fotbalului rusesc timp de multi ani. Ciocnirile de pe stadioane sau bataile organizate din afara sa sunt lucruri obisnuite. Insa incidentele extrem de violente de la Marsilia au adus huliganismul rusesc in atentia internationala. Daca Federatia de fotbal din Rusia si-a exprimat regretul pentru cele intamplate iar ministrul rus al Sporturilor i-a catalogat pe cei implicati drept o 'rusine', au existat voci ale unor oficiali care au spus ca cei care au luat parte la incidente au fost 'barbati adevarati'. Chiar fanii au sustinut ca nu regreta cele intamplate, ba chiar sunt mandri'', scrie BBC.

Autorul articolului a stat de vorba cu un ultras rus care a fost prezent la Marsilia, pe nume Aleksei, sustinator al echipei TSKA Moscova, care a afirmat ca ''acum s-a vazut care huligani sunt cei mai importanti''. Mai mult, acesta a spus ca ultrasii rusi au invatat o mare parte ''din ceea ce stiu'' de la cei englezi. ''In anii '70-'80, toata lumea se inclina in fata huliganilor englezi, acum vremurile s-au schimbat'', a afirmat sustinatorul echipei moscovite.

Potrivit BBC, ultrasii englezi i-au descris pe rusi drept ''salbatici'' si au sustinut ca acestia i-au atacat si pe simplii spectatori, nu doar pe cei din galeria echipei britanice. De cealalta parte, rusii au afirmat ca ei au raspuns provocarilor venite dinspre zona in care se aflau fanii Angliei. Britanicii au indicat ca huliganii rusi sunt in general tineri, bine pregatiti din punct de vedere fizic si stapani pe ei.

''Acum multi dintre acestia sunt practicanti de box sau arte martiale, duc o viata sportiva fara excese, nu consuma alcool, bautura fiind pana acum vazuta ca parte a subculturii'', a spus jurnalistul Andrei Malosolov, co-fondator al Uniunii Suporterilor din Rusia, pentru BBC, referindu-se la ultrasii rusi. El a aratat ca de cealalta parte, englezilor le place sa consume bauturi in exces, ceea ce-i face sa piarda din ''abilitatile de luptator'' si sa fie mult mai lenti in miscari.

Conform lui Malosolov, huliganii rusi si polonezi sunt ''in top'', in timp ce ultrasii englezi ''sunt pe o panta descendenta''. Mai mult, tabloidul rus Komsomolskaia Pravda a publicat un material in care face distinctie intre membrii galeriilor, sustinand ca ''ultrasii'' sunt cei care se manifesta extrem de zgomotos in tribune sau la golurile echipei, in timp ce ''hard-core'' sunt ''luptatorii'', cei care vin la stadioane doar ca sa se bata.

Analiza BBC mentioneaza ca rapoartele din Franta indica faptul ca multi dintre rusii implicati in violentele din Marsilia au venit din orase mai mici, cum ar fi Orel sau Krasnodar. Malosolov a precizat ca exista o lege anti-violenta si in Rusia, care prevede sanctiuni dure pentru cei care o incalca, in baza careia peste 100 de persoane nu au putut face deplasarea in Franta, acestia fiind indivizi violenti din galeriile lui Spartak sau TSKA Moscova. Dar, spune acesta, ceea ce surprinde este ca majoritatea celor implicati in bataile din Marsilia nu purtau cagule, demonstrand astfel ca nu le pasa deloc daca vor fi identificati si ce sanctiuni ar putea primi.

Analiza BBC evidentiaza ca o eventuala sanctiune cu excluderea de la EURO 2016 ar fi ''devastatoare'' pentru Rusia, care trebuie sa organizeze Cupa Mondiala din 2018, dar articolul face referire si la declaratiile ''sfidatoare'' ale unor oficiali rusi cu privire la cele intamplate in Franta.

Astfel, este citat deputatul Igor Lebedev, conform caruia ''baietii au aparat onoarea tarii lor'' sau declaratia lui Vladimir Markin, purtatorul de cuvant al serviciului rus de investigatii. "Un om normal, asa cum ar trebui sa fie, i-a surprins. Ei sunt obisnuiti sa se ocupe de parade gay'', a spus Markin, referindu-se la indignarea opiniei publice europene cu privire la incidentele de la Marsilia.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Rusia,
Rusia, "descalificata cu suspendare" de la UEFA EURO 2016 dupa violentele provocate de suporteri: "Pedepsele sunt excesive"

UEFA a anuntat prima masura oficiala luata impotriva Rusiei dupa incidentele de sambata de pe Stade Velodrome din Marsilia.

Suporteri rusi opriti si controlati in Franta de mascati. Reactia Kremlinului:
Suporteri rusi opriti si controlati in Franta de mascati. Reactia Kremlinului: "Incidente absolut inadmisibile"

UEFA EURO 2016. Autoritatile franceze au demarat o actiune in forta pentru a stopa violentele provocate de huliganii rusi.

ANGLIA - RUSIA 1-1. Haos pe stadion dupa ce rusii au egalat in ultimul minut. REZUMATUL VIDEO
ANGLIA - RUSIA 1-1. Haos pe stadion dupa ce rusii au egalat in ultimul minut. REZUMATUL VIDEO

LIVE BLOG UEFA EURO 2016. ZIUA 2. Rezultatele de sambata: Albania - Elvetia 0-1 (grupa A), Tara Galilor - Slovacia 2-1 (grupa B,) si Anglia - Rusia 1-1 (grupa B).

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.