"Ii iubesc pe rromi". Reactia lui Gigi Becali la acuzatiile de rasism aduse clubului Steaua

Ultima actualizare: 14-10-2012 19:26

Acuzatii de rasism vizeaza clubul Steaua, dupa meciul cu Rapidul. De vina sunt suporterii echipei din Ghencea, care au afisat bannere cu mesaje xenofobe, dar si unul in care au omagiat un criminal care a ucis in anii 70 o satra de tigani.

Scandalul, mutat de pe teren la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, s-ar putea incheia cu sanctiuni.

"Eu, personal, imi cer scuze, fata cei din etnia rroma. Ii iubesc si vreau sa le transmit ca voi avea grija ca astfel de fapte sa nu se mai intample", spune finantatorul Stelei.

Cu scandarile lor, suporterii stelisti au aruncat in aer galeria rivalilor de la Rapid, dar si comunitatea de rromi.

In afara de un refren discriminatoriu, fanii echipei din Ghencea au afisat si un banner ofensator care-l pomenea pe Eugen Grigore, unul dintre cei mai mari criminali din istoria Romaniei.

In anii 70 acest personaj controversat a ucis peste 20 de rromi, dupa ce a trecut cu un camion peste ei. A fost picatura care a umplut paharul, asa ca tot scandalul s-a mutat in ograda autoritatilor competente.

La Consiliul pentru Combaterea Discriminarii au fost depuse doua sesizari, una de FC Rapid si alta de la Partida Romilor. In fata acuzatiilor vor trebui sa raspunda Steaua, LPF, Mihai Stoica si Gabriel Safta

De altfel, cei din urma au si ajuns in fata comisiei care va trebui sa decida daca au fost simple glume, asa cum au sugerta oficialii Stelei, sau mesaje cu caracter rasist si discriminatoriu.

La finalul intalnirii de marti, managerul stelistilor Mihai Stoica a refuzat sa faca vreo declaratie.

Rapidul, in schimb, nu vrea sa lase lucrurile asa.

Presedintele consiliului a transmis forului european toate dovezile in speranta ca UEFA va putea stopa, prin masuri drastice, asemenea manifestari.

Pe Gigi Becali mesajul a avut darul de a il infuria. Nu inainte insa de transmite intregii comunitati de romi scuzele sale.
 

De altfel, Becali are o singura doleanta. Sa ramana melodia suporterilor si sa-i modifice textul. Atat de draga ii este incat a incercat chiar si sa o inregistreze si la OSIM.

Clubul ar putea fi amendat pentru inceput cu 8000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO