Pugilistul Gennady Golovkin îl învinge pe japonezul Ryota Murata și unifică centurile IBF și WBA la categoria mijlocie

Ultima actualizare: 09-04-2022 20:43
Gennadiy Golovkin „GGG” și Ryota Murata

Gennadiy Golovkin „GGG” s-a dovedit prea puternic pentru Ryota Murata, sâmbătă, într-un meci contând pentru unificarea centurilor WBA și IBF la categoria mijlocie.

Gennadiy Golovkin (40 de ani), din Kazahstan, deținător al centurii IBF, s-a confruntat cu un val de entuziasm din partea Ryota Murata, super-campionul WBA, în primele runde ale meciului disputat la Saitama, chiar acasă la japonez, însă l-a învins pe adversarul său prin KO tehnic, în runda a noua.

În funcție de rezultatul confruntării dintre Canelo Alvarez și Dmitri Bivol din 7 mai, Golovkin ar putea să-și înfrunte în următorul meci vechiul rival, la sfârșitul acestui an, în ceea ce s-ar putea dovedi a fi un 2022 remarcabil pentru starul kazah.

De altfel, Canelo Alvarez este singurul pugilist pe care Golovkin nu a reușit să-l învingă la profesioniști, cele două confruntări dintre ei încheindu-se cu un egal și o înfrângere la puncte pentru cel supranumit „GGG”.

Golovkin a luptat pentru prima dată după mai bine de un an, iar timpul petrecut în afara ringului părea, în primele runde ale luptei, că l-ar putea bântui, conform DAZN. Murata a început în forță, iar atacurile sale necruțătoare, în special asupra corpului, păreau să-i creeze serioase probleme lui Golovkin. După patru runde, „GGG” părea în corzi, cedând frecvent controlul asupra centrului ringului, însă calitățile sale fabuloase au ieșit la iveală începând din runda a cincea.

Loviturile lui Golovkin au început să-l rănească pe japonezul care lupta la el acasă, în fața miilor de fani. Murata nu a fost capabil de un răspuns adecvat la atacurile lui „GGG”.

La începutul rundei a noua, loviturile lui Golovkin l-au năucit pe Murata. În ciuda eforturilor sale de a reveni în meci, un croșeu de dreapta a lui „GGG” l-a trimis pe Murata la podea, cu 52 de secunde înainte de gong, iar prosopul alb a apărut dinspre colțul favoritului galei din Saitama.

Golovkin așteaptă acum, la cei 40 de ani ai săi, o potențială revanșă față de mai tânărul Alvarez Canelo (31 de ani), deținător al tuturor centurilor la categoria supermijlocie.

Palmaresul lui Gennadiy Golovkin „GGG”:

44 de lupte
42 de victorii (38 prin KO)
1 egal (într-un meci împotriva lui Canelo Alvarez)
1 înfrângere la puncte (într-un meci împotriva lui Canelo Alvarez)

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO