Ferrari se da pe gheata. Italienii s-au implicat in designul bob-ului pentru Olimpiada de la Sochi


Ultimul update: Marti 17 Decembrie 2013 06:53
Data publicarii: Sambata 14 Decembrie 2013 17:53
Categorie: Stiri Sport
Bentley, Lamborghini, Ferrari

Echipa de bob a Italiei se pregateste pentru Olimpiada de Iarna de la Sochi, din 2014. Italienii au un as in maneca, colaborarea dintre Comitetul Olimpic Italian si compania Ferrari.

Simone Bertazzo, unul dintre componentii echipei de bob, va pilota cel mai recent produs rezultat din aceasta colaborare, proiectat pentru a aduce un loc pe podium, in Rusia.

"Ideea a fost sa impartasim cunostintele intre proiectantii forului olimpic si Ferarii, pentru a imbunatati toate sporturile in care tehnologia influenteaza semnificativ rezultatul", a declarat Carlo Mornati, secretarul general adjunct al Comitetului Olimpic Italian.

Parterneriatul a inceput in 2006, cu o sanie proiectata la Maranello, care a concurat la olimpiada din 2010 de la Vancouver, Canada.

Dupa doi ani, sania proiectata de Ferrari a obtinut aurul la Olimpiada de tineret, de la Innsbruck, Austria.

"Am selectat cativa ingineri de la echipa de Formula 1 si de la departamentul de masini de strada, care cautau noi oportunitati in cadrul companiei. A fost o provocare sa punem la punct o echipa noua, dar se pare ca rezultatele au inceput sa se vada, asa ca am reusit", a declarat Ferdinando Cannizzo, inginer la Ferrari.

Echipa italiana nu este singura care va beneficia de expertiza sporturilor cu motor. Britanicii vor pilota un bob proiectat impreuna cu McLaren iar americanii vor veni cu un bob dezvoltat impreuna cu BMW.
 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO