Anuntul facut de Nike dupa ce Maria Sarapova a fost suspendata doi ani pentru dopaj

Dată publicare: 09-06-2016 11:37
Dată actualizare: 12-06-2016 00:28


Maria Sarapova

Compania americana producatoare de echipament sportiv Nike a anuntat, miercuri seara, ca nu va intrerupe contractul cu Maria Sarapova, desi jucatoarea rusa de tenis a fost suspendata doi ani pentru dopaj, informeaza L'Equipe.

"Juriul independent al Federatiei Internatione de Tenis a aratat ca Maria Sarapova nu a incalcat intentionat regulile. Ea a avut intotdeauna o pozitie clara, si-a cerut scuze pentru greseala facuta si a anuntat ca va face apel. Speram sa o vedem din nou pe Maria pe terenurile de tenis si vom continua sa lucram cu ea", se arata in comunicatul Nike.

Initial, Nike anuntase ca suspenda contractul cu Maria Sarapova pana la finalizarea anchetei. Nike a incheiat, in 2010, pentru opt ani, un contract in valoare totala de 70 de milioane de dolari cu Sarapova.

Jucatoarea de tenis Maria Sarapova a fost suspendata doi ani, dupa ce a fost depistata pozitiv cu meldonium, la Australian Open, a anuntat, miercuri, Federatia Internationala de Tenis.
Suspendarea intra in vigoare de la 26 ianuarie 2016, cand jucatoarea a fost supusa controlului antidoping.

Maria Sarapova, in varsta de 29 de ani, era suspendata provizoriu din 12 martie.

Rusoiaca a recunoscut ca a luat timp de zece ani mildronat, medicamentul care contine meldonium, la recomandarea medicilor ei. Substanta medonium a fost trecuta de WADA pe lista celor interzise de la 1 ianuarie.

Sarapova a fost audiata timp de doua zile, la 18 si 19 mai, iar Tribunalul a decis ca sportiva trebuie sa fie suspendata pentru doi ani si, datorita faptului ca ea a recunoscut ca a incalcat regulamentul, aceasta va incepe de la 26 ianuarie (data la care a fost controlata) si va lua sfarsit la 25 ianuarie 2018.

Dupa anuntul ca jucatoarea rusa a fost depistata pozitiv cu meldonium, firmele TAG Heuer si Porsche au renuntat la contractele cu Sarapova. In schimb, compania Head, producatoare de rachete de tenis, anuntase ca va prelungi intelegerea cu Maria Sarapova.

Sursa: News.ro