Vinete albe din Japonia si piersici plate din Spania, cultivate in Romania. De ce sunt profitabile
Fermierii nostri s-au apucat sa cultive soiuri mai ciudate. Asa au aparut, de exemplu, vinetele albe dupa ce un domn curios le-a vazut in Japonia.
A luat seminte de acolo si a vrut sa vada ce creste in pamant romanesc. Iar acum este foarte multumit: legumele japoneze se coc mai repede, au mai putine seminte si sunt mai dulci. Iar piersicile turtite, aduse din Spania, sunt si ele mai savuroase decat cele obisnuite.
Vinetele cultivate la Belint, in Timis, seamana perfect cu ale noastre, se vand cu acelasi pret, 5 lei kg, dar gustul face diferenta. Adevarate delicatese sunt considerate si piersicile turtite, aduse din Spania si Italia. Familia Sirianu din Arad spune ca soiul e mai sensibil, costurile de productie, ceva mai mari, dar roadele merita truda.
Oamenii au inceput sa cultive neobisnuitele fructe plate inca din 2000 si au invatat din greseli. Intr-o vara secetoasa, piersicile neirigate au iesit mai fade si mai putine. Iar prima data cand au dat cu ochii de ele, la piata, clientii nu s-au prea inghesuit. Anul acesta insa, fermierii au dat lovitura. Asta chiar daca un kg din acest soi se vinde cu 4 lei, dublu fata de piersicile obisnuite.