CAMERA ASCUNSA: Cumparam legume si fructe, romanesti doar pe eticheta. Cum suntem pacaliti la piata

Dată publicare: 06-07-2011 19:01
Dată actualizare: 22-10-2012 12:20


Credem ca mancam legume si fructe romanesti, dar suntem inselati de vanzatori, cu zambetul pe fata. Toti se lauda ca marfa este productie proprie pana cand apar inspectorii in control si sunt obligati sa recunoasca adevarul.

Rosiile, pepenii sau piersicile s-au copt in tari straine. De altfel, chiar ministrul agriculturii a recunoscut ca numai o treime din legumele si fructele vandute sunt de la noi. Iata ce indica o ancheta filmata cu camera ascunsa in pietele din Bucuresti.

Piata Gorjului, sectorul 6 al Capitalei. Mai intai ne interesam de originea pepenilor de pe tarabe.

Rosiile si castravetii sunt romanesti, iar vanzatorii, producatori agricoli. Adevarul iese la suprafata cand apar inspectorii primariei. Unul dintre vanzatori, pseudoproducator din Chiajna,  este in mare incurcatura. Are acte de producator, dar pentru flori.

Reporterii Stirilor Pro Tv au mers in comuna Chiajna unde a fost emis certificatul. Documentul arata ca doamna Vasilica Dascalu, le permite celor din curtea ei sa vanda produse agricole la piata. Secretarul primariei Chiajna, Stefan Videanu, cel care a semnat hartia, sustine ca femeia a cerut acest lucru.

Insa doamna Vasilica a aflat cu surprindere ca produce pepeni pentru ca certificatul permite vanzarea de petunii si muscate. Secretarul primariei nu a fost de gasit pentru a lamuri problema.

Intrebati de acte, alti vanzatori din piata, in schimb, dau bir cu fugitii. Pe alte tarabe a disparut marfa. Intre timp, producatorii adevarati nu reusesc sa-si vanda marfa.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO