La ce trebuie sa fim atenti cand cumparam brad din piata. Comerciantii vand brazi "din Olanda", luati de fapt din hypermarket

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29

Daca vedeti la piata brazi adusi, teoretic, din Olanda, verificati-le eticheta. S-ar putea sa provina chiar din hipermarketurile de la marginea orasului.

In timp ce specula domneste la tarabe, marii comercianti vand brazii pe banda rulanta. Asa ca cine vrea unul ieftin trebuie sa se grabeasca. In toata aceasta poveste brazii romanesti au pierdut batalia cu cei stufosi, adusi de peste hotare.

Ca sa nu isi mai piarda timpul cu negocierile si sa fie pe placul tuturor clientilor, unii comercianti au hotarat sa stabileasca acelasi pret pentru toti brazii. Asadar cu 75 de lei am putea cumpara un brad de 2,20 de metri, e drept, cam gol in partea de sus,  sau un bradut, de 1,60, mai aproape de ceea ce cautam. Oferta a atras deja multi cumparatori.

Altii se ghideaza mai mult dupa miros, decat dupa inaltime.

Daca iubiti natura si sunteti importiva taierii copacilor, dar va doriti, totusi, un brad natural de Craciun, atunci puteti cumpara unul la ghiveci. Costa 350 de lei fiecare, insa fiti atenti la o diferenta. Bradul semi-argintiu, adus de la Miercurea Ciuc, nu are absolut nici un miros, pe cand cel dintr-o pepiniera de la Agigea, miroase intr-adevar a brad. In aceasta ecuatie aveti nevoie si de o gradina in care sa il plantati

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO