UE ne trimite săpun, periuţe şi pastă de dinţi. Reacţia oamenilor dintr-un sat din Moldova

Ultima actualizare: 14-01-2020 18:42

Mii de oameni sărmani sau aflați temporar în situații dificile primesc în aceste zile un altfel de ajutor de la Uniunea Europeană. Vorbim despre periuțe și pastă de dinți, săpun, șampon și detergenți.

Aceste produse satisfac nevoi de bază, ca și alimentele, și sunt o raritate în casele nevoiașilor.

Mulți copii români văd pentru prima dată o periuță de dinți abia la vârstă școlară și nu știu să o folosească. Iar părinții lor își clătesc gură cu apă și sare, în lipsa de altceva. La Ploiești, peste 2000 de oameni se bucură de ajutorul primit.

Beneficiar: ”Pentru omul amărât care nu are sunt binevenite. Da, ne scutește, că am văzut că este detergent, este pastă de dinți este săpun lichid, șampon... Sunt folositoare.”

De programul de sprijin al Uniunii Europene beneficiază cei înscriși deja la venitul minim garantat, persoanele care primesc alocație de susținere a familiei și o parte dintre cei aflați în situații de vulnerabilitate.

Această femeie provine din Nigeria și recunoaște că produsele de igienă contează foarte mult pentru ea.

Beauty Alexandrescu: ”Fără voi nu știu cum m-aș fi descurcat, dar vă sunt foarte recunoscătoare.”

O parte dintre beneficiari recunosc, însă, că se așteptau la altceva. "Era mai bună mâncarea", spune un bărbat.

În comuna Teaca din Bistrița Năsăud, oamenii au și început să folosească produsele primite.Nevoiasii vor primi și alimente, însă abia la vară. Uniunea Eupeana a alocat României ajutoare de aproape 400 de milioane de euro, pentru 6 ani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO