Negociatorul-șef al UE pentru Brexit: „Vom avea nevoie de mai mult timp”

Ultima actualizare: 09-01-2020 12:59
Brexit
Getty

Pentru obținerea unui acord complet privind viitoarele relații dintre UE și Marea Britanie va fi nevoie de mai mult de 11 luni, cât durează perioada de tranziție, a declarat joi negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, conform Reuters.

Perioada de tranziție va începe în momentul în care Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană, la sfârșitul lunii ianuarie.

„Pur şi simplu nu ne putem aştepta să convenim asupra fiecărui aspect al acestui nou parteneriat în mai puţin de un an”, a spus Barnier într-un discurs susţinut la Stockholm.

„Suntem pregătiţi să facem tot posibilul în cele 11 luni pentru a obţine un acord de bază cu Marea Britanie, dar vom avea nevoie de mai mult timp pentru a conveni asupra fiecărui punct al acestei declaraţii politice”, a adăugat el.

Miercuri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că se aşteaptă la discuţii „dure” cu Marea Britanie asupra relaţiei post-Brexit, avertizând că va fi imposibil să se ajungă la un acord asupra „tuturor aspectelor” până la sfârşitul lui 2020, actualul termen-limită.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO