Tuica fiarta si vinul au inlocuit berea rece, la munte. Distractia de 1 Mai, prelungita cu 24 de ore langa gratare
La munte, oamenii au prelungit pana dimineata petrecerea de 1 Mai. Ca sa alunge frigul, s-au adunat in preajma gratarelor cu mici sau la focurile de tabara.
Tuica fiarta si vinul au inlocuit berea rece, iar coloana sonora a fost asigurata de cativa turisti care stiau sa cante la chitara, acompaniati de radiourile din masina. Si, dupa ce au tras un pui de somn, vineri au luat-o de la capat, sa prinda experienta la fripturi si cantari.
Desi termometrele au coborat peste noapte vertiginos, spre 5 grade, turistii nu s-au refugiat in camere, la somn. S-au strans in jurul focurilor de tabara si au stat pana in zori.
"Ne bucuram tare mult si speram sa tina si vremea cu noi. Ne mai relaxam putin, dupa care revenim in forta la munca", spune un turist.
Neobositi, dimineata, petrecaretii s-au intors la gratare. La Brasov, ziua se arata frumoasa si nu e de mirare ca oamenii s-au gabit sa prinda un loc bun ca sa-si intinda patura.
"Am plecat pe la 9 si ceva de acasa, ca am crezut ca nu o sa fie locuri. Zic, astazi e a doua zi, toata lumea e libera, printre ei zic ca avem si noi, pensionarii, loc", spune o femeie.
Si poienitele au fost pline de oameni care abia asteptau sa guste din friptura. Unii spun ca au facut abia vineri un gratar, ca sa evite aglomeratia de 1 mai.
Dar am intalnit si oameni care si-au propus sa arda caloriile acumulate dupa mesele incarcate de joi. Vineri au incercat sa tina o dieta, cu rucsacul in spate, la o plimbare prin padure.