Trei cazuri de gripa noua au fost confirmate la Bistrita

28-01-2011 13:03


Cu fiecare zi care trece, gripa noua se raspandeste tot mai repede. La Bistrita, de pilda, doi medici au luat virusul AH1N1, iar vineri a aparut inca un caz: un barbat de 53 de ani, care este izolat la sectia de Terapie Intensiva.

Barbatul de 53 de ani este din comuna Magura Ilvei. Vineri, au sosit rezultatele analizelor de la Institutul Cantacuzino, care confirma si in cazul lui infectarea cu virusul gripei noi.

Un copil de 8 ani este si el internat cu acelasi diagnostic la Spitalul Judetean din Bistrita.

Celelalte doua cazuri, un stomatolog din oras si un medic care lucreaza la Directia de Sanatate Publica, sunt tratate la domiciliu.

Ultimul caz este chiar interesant: angajatul DSP a trimis niste probe de sange la Institutul Cantacuzino fara sa aiba nici macar un simptom de raceala si a ramas socat cand a primit rezultatul pozitiv pentru gripa noua. El banuieste ca ar fi luat virusul din Austria, unde a fost recent la ski.

Medicii ne atrag atentia ca in aceasta perioada sa fim foarte atenti la respectarea regulilor de igiena, sa purtam masti daca suntem raciti si eventual sa ne vaccinam impotriva gripei noi.
 

Tags: sanatate, gripa,

VIDEO PROTVPLUS.RO