Tot raul spre bine! 4 din 10 romani au renuntat la fumat din cauza saraciei

18-11-2010 00:00


De cand li s-au golit buzunarele si sunt fortati sa isi dramuiasca fiecare banut, mii de romani au renuntat la tutun. O confirma si datele programului national de stopare a fumatului finantat de Ministerul Sanatatii din taxa pe viciu.

Ultimele cifre arata ca 4 din 10 romani renunta la fumat din cauza saraciei. Restul uita de tigari nu pentru ca nu ar avea bani sa isi intretina acest viciu, ci pentru ca ajung sa aiba probleme grave de sanatate.

Indiferent de motiv, sunt intr-adevar deja zeci de mii de oameni care au trecut in randul nefumatorilor, cu sau fara ajutor specializat.

Oamenii isi amintesc cu groaza despre sacrificiile pe care le faceau pentru un pachet de tigari. Unii spun ca se infometau pentru ca banii nu le mai ajungeau si pentru mancare, iar altii recunosc ca uneori isi neglijau proprii copii numai sa faca rost de o tigara.

Daca vreti sa scapati de tutun puteti sa cereti ajutorul unui centru de consilere. Lista lor o gasiti pe site-ul www.stopfumat.eu.

Peste 55.000 de oameni s-au prezentat disperati la doctor si au intrat in programul gratuit de consiliere si tratament. O persoana, care fuma in medie un pachet de tigari pe zi, va economisi cateva sute de lei lunar.

Din pacate multi nu gandesc asa si trag din tigara pana cand e prea tarziu si ajung la medic cu probleme grave de sanatate.


 

Tags: sanatate, tutun,

VIDEO PROTVPLUS.RO