Sute de cadre medicale disponibilizate s-au "batut" pe un loc de munca

04-04-2011 13:02


Medic

Strigate, inghesuiala si nervi intinsi la sediul Directiei de Sanatate Publica Brasov. Peste 200 de cadre medicale ramase fara serviciu dupa ce au fost desfiintate spitalele s-au strans la sediul institutiei sa prinda un post in alt spital.

In cele trei unitati sanitare inchise in judetul Brasov lucrau peste 250 oameni. Iar DSP-ul a incercat sa-i linisteasca pe toti anuntand ca in spitalele ramase sunt 300 de posturi disponibile.

Lista completa a spitalelor desfiintate. Cel de langa tine a ramas?

Spitalele vor fi clasificate, pana in iunie, in 5 clase de competenta

In judetul Brasov s-au desfiintat spitalele din Codlea, Sacele si Victoria. Timp de o luna, personalul medical a avut timp sa depuna cerere de redistribuire, dar oamenii n-au facut acest demers sperand ca nu se va ajunge la desfiintare. Dar, de la 1 aprilie, Casa de Asigurari de Sanatate nu mai deconteaza serviciile medicale prestate in aceste unitati asa ca medicii, asistentele si infirmierele s-au vazut in situatia de a nu mai avea de lucru.

Redistribuirea lor se va face pe baza unui punctaj bazat mai ales pe vechimea si pregatirea profesionala. Va conta si categoria unitatii medicale din care provine solicitantul. Astfel, daca angajatul a lucrat intr-un spital municipal nu poate fi distribuit acum decat intr-un spital de acelasi rang. Nu va avea acces la un spital de rang superior - judetean - de exemplu - decat daca da concurs si castiga postul.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO