Lista completa a spitalelor desfiintate. Cel de langa tine a ramas?

Ultima actualizare: 06-11-2012 15:55

Guvernul a publicat lista celor 67 de spitale propuse pentru reprofilare in camine de batrani. Casele de asigurari de sanatate nu vor mai incheia de astazi inainte contracte cu ele pentru furnizarea serviciilor medicale.

Potrivit ministrului sanatatii, din totalul acestor unitati, 25 de spitale nu au o linie de garda, iar 41 dispun de o singura linie de grada.

Spagile in spitale, traditie la romani. Catalog 2011

El a remarcat totodata ca in unele spitale din aceste 67 de unitati, numarul de internari a crescut foarte mult in ultimele zile. In urma acestei decizii, cei 670 de medici si 2.400 de asistenti medicali vor fi preluati integral de catre caminele de batrani sau vor fi redistribuiti in trei etape: in judetul respectiv (prima etapa), in judetele limitrofe (a doua etapa) sau la nivel national (a treia etapa).

200 de spitale din Romania dispar in 2011. Ce punem in loc?

Autoritatile locale au oprit inca de marti internarile in cele 67 de spitale propuse pentru desfiintare.

Din totalul celor 67 de spitale, doar pentru sapte unitati au fost aprobate pana in prezent hotararile locale de transformare in camine pentru persoane varstnice. 

Situatia din Bucuresti - Spitalul Caritas devine istorie

In Capitala, doar Spitalul Caritas este transformat in camin pentru batrani. Pentru asta au fost mutati toti bolnavii in alte unitati sanitare. Nou-nascutii au fost transferati la Cantacuzino, Panait Sarbu si Filantropia, scrie Mediafax, citandul pe directorul ASSMB, Marius Savu.

El a mai spus ca bolnavii de la sectia Medicala vor fi transferati la  "Colentina", "Sfanta Maria" si "Coltea". 

Se construiesc spitale regionale de urgenta. Afla unde

Cladirea in care functioneaza Spitalul Caritas este retrocedata de peste sase ani Fundatiei Caritatea. Singurul pavilion care apartine municipalitatii din intregul spatiu ocupat de Spitalul Caritas este cel in care functioneaza sectia Medicala, unde erau internati nou-nascutii si lauzele. Acesta are 80 de paturi, a fost construit de catre stat in 1977 si dat in folosinta in 1978.

Din 1 aprilie acest spatiu va deveni camin de batrani.

Lista Finala a Spitalelor

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO