Din cauza saraciei a crescut consumul de crenvursti, parizer si salam. Pe ce loc se afla Romania in UE la capitolul mezeluri
Fie iarna, fie vara, romanul ramane fidel sloganului: nu e pasare ca porcul si mai mult decat atat, mananca foarte multe mezeluri.
Suntem cu mult peste media europeana la acest capitol. Potrivit unui studiu recent 82% dintre noi recunosc ca poftesc la parizer cu mustar si franzela proaspata, mananca toba, crenvursti si salam.
Din pacate, a crescut consumul de produse ieftine in detrimentul specialitatilor, care contin mai multa carne dar sunt mai scumpe.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Datele Uniunii Europene arata ca romanii mananca 83,2 kilograme de carne si produse de carne in fiecare an, in timp ce occidentalii consuma cam 79,9 kilograme.
Cand oferta e atat de bogata si tentatiile sunt mari. Aproape tot omul strecoara in cos mezeluri, atunci cand merge la cumparaturi.
26% dintre romani mananca foarte des astfel de produse, 30% o data la cateva zile, unii doar ocazional si doar 18% sustin ca nu se ating de mezeluri niciodata.
Potrivit studiului, realizat de Mercury Research, din cauza saraciei a crescut consumul de crenvursti, de parizer si de salam si s-au vandut mai putine specialitati.
Asta nu inseamna ca nu exista si cremvurstii care contin mai bine de 70% carne. Ce-i drept, costa 22 de lei pe kilogram.
Eduard, vanzator mezeluri: "Sunt facuti din piept de pui, cei pe care ii vindem cel mai mult. Din piept de pui si slanina proaspata din porc, 20% si condimente."
In ceea ce priveste sursa din care isi cumpara mezelurile, cei mai multi, 59% aleg supermarketurile. 26% apeleaza la comertul traditional si numai 15% cumpara din magazinele specializate. Asta pentru ca, de multe ori, nu stiu sa se promoveze.
Stefan Padure: Supermarketurile folosesc reclame intr-o zona de romanesc, traditional. Noi ar trebui sa folosim, producatorii, procesatorii sa folosim aceste avantaje.
Desi in teorie oamenii spun ca au mai multa incredere in mezelurile produse in tara, atunci cand ajung la casa platesc pentru cele strainatate ceva mai ieftine.
Sursa: Pro TV
Etichete: mezeluri, carne, cârnați, salam, crenvursti,
Dată publicare:
15-04-2016 18:12