Ce da gustul exceptional pe care il au mezelurile. Sunt pline de E-uri, iar cei alergici pot avea mari probleme

17-09-2014 15:48


Ce bune sunt mezelurile. Din pacate, gustul exceptional este oferit de potentiatori de gust. Iar acestia au impact asupra creierului. Si totusi, daca va doriti un preparat procesat din carne, ce alegeti? Exista variante nutritive.

Contin nitriti, amidon alimentar si soia modificata genetic. Pe scurt, nu sunt alimente recomandate pentru un consum zilnic. Vorbim despre mezeluri.

Majoritatea mezelurilor contin aditivi alimentari care retin apa. In felul acesta, carnea va fi mai grea pe cantar. Acesti aditivi sunt guma caragenan - cunoscuta si sub numele de E 407, carminul sau E 120, amidonul si soia. Adidonul, adica un glucid, este nociv in asociere cu orice cantitate de carne. Aceasta deoarece impiedica digestia proteinelor de origine animala. Dar pe eticheta exista multe alte E-uri. Acestea nu se elimina prin procesele metabolice pe care le cunoaste organismul uman.

Cei mai multi medici insista sa consumati cu moderatie astel de produse. Iar daca sunteti alergici, indiferent de tipul alergie, moderatie inseamna si mai putin de o portie pe saptamana.

Cum actioneaza? In alegie se declanseaza un sir de reactii ale caror ultime substante se numesc histamine. Este vorba de pro-inflamatori extrem de putenici. Apoi apare criza alegica.