Statuia cu muza lui Mihai Eminescu a ramas iar fara mana. A fost rupta de un tanar neatent


Ultimul update: Duminica 10 Februarie 2013 00:52
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2013 20:22
Categorie: Stiri Sociale

Cel mai vandalizat monument din Romania revine in atentie.
Este vorba despre statuia lui Mihai Eminescu de la Galati. Furat de 19 ori in ultimii 20 de ani, bratul, devenit de acum celebru al muzei poetului, a "cazut" din nou.

Anul acesta insa, nu un hot i-a pus gand rau, ci un tanar neatent care isi facea poze.

De regula hotul da atacul pe 15 ianuarie, de ziua de nastere a poetului. Anul acesta, cand ar fi furat mana cu numarul 20, planurile lui au fost dejucate de cativa tineri.

Veniti sa faca poze cu Eminescu, unul dintre ei se urca pe statuie si ca sa iasa cat mai bine in fotografie se agata de mana greu incercata care se rupe si cade. Apoi, tacticos, o aseaza la loc pe postament, isi mai face o poza si dispare.

Autoritatile recupereaza mana buclucasa si o lipesc la loc. Trec cateva zile si cade iar, asa ca acum muza este iar fara brat.

Istoria ei este una greu incercata. De mai bine de zece ani, un individ ataca statuia.

Atat cei de la primarie, cat si artistul plastic, care a pierdut numarul replicilor, sunt exasperati. Asa ca au decis ca deocamdata, mana o sa stea intr-un birou. Cel putin, de acolo individul nu o mai poate lua.

Statuia semnata de sculptorul Frederic Storck este prima statuie a lui Eminescu facuta in Romania, exact acum o suta de ani.

163 de ani de la nasterea lui Eminescu. Ce se intampla in 2013 cu volumele marelui poet roman
Eminescu omagiat si la Timisoara. La Teatrul National va fi proiectat documentarul “Dor de Eminescu”
VIDEO PROTVPLUS.RO