Statistica ingrijoratoare pentru Romania: tot mai multe femei consuma alcool cot la cot cu barbatii

Dată publicare: 28-01-2013 18:21
Dată actualizare: 31-01-2013 07:06


Tot mai multe femei au inceput sa consume alcool, spun ingrijorati voluntarii de la ONG-urile care ii ajuta pe dependenti. De vina ar putea fi criza, stresul ori tendinta doamnelor de a-si imita partenerii.

Odata cu sirul paharelor, ele isi pierd si echilibrul si au nevoie de ajutor, ca sa se poata deplasa. Cateva au fost filmate de reporterii cancan.ro la iesirea din cluburi, abia tinandu-se pe picioare. Imaginile nu le fac deloc cinste.

Oricat de bine a inceput seara pentru o tanara, in zori, cand a plecat, parca ii fugea pamantul de sub picioare. Reporterii de la cancan.ro au surprins momentul cand are nevoie de ajutor, pentru ca singura nu-si poate mentine echilibrul. Si i se face rau, probabil de la alcoolul consumat in exces. O alta domnisoara fotografiata de cancan.ro este in aceeasi situatie.

O alta tanara e ajutata de prietenii ei, care o tin in brate. Barmanii spun ca multe femei beau cot la cot cu barbatii cand ies la distractie.

Cei care lucreaza in cluburi sustin ca unele doamne sau domnisoare care le trec pragul isi pierd controlul pentru ca sunt curioase sa guste din mai multe tipuri de bautura si asa se ametesc.

Numarul femeilor care au inceput sa ceara ajutor de specialitate de la ONG-urile care vin in sprijinul consumatorilor de alcool a crescut cu 20% in ultima jumatate de an.

Totusi, in Romania femeile nu consuma la fel de mult alcool in comparatie cu Anglia, Norvegia si Finlanda, tari in care fenomenul a luat o amploare in ultimii ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO