Stai mult timp pe Facebook? Mare grija, poti sa cazi in depresie

Dată publicare: 02-04-2011 17:44
Dată actualizare: 14-10-2012 22:39


Parinti, urmariti cu mare atentie cat timp petrec copiii vostri la calculator si cat bat mingea in fata blocului. Daca raportul nu este echilibrat, atunci ar putea aparea problemele lumii moderne.

Adolescentii in special pot face depresii daca sufera deceptii in mediul virtual. Cateva sute de fete si baieti au trecut deja pragul cabinetelor psihologice cu aceasta problema delicata.

Prietenii virtuali gasiti on-line l-au dus pe un adolescent din Buzau aproape de ospiciu. Atat de mult l-a atras lumea imaginara, incat statea in nestire in fata calculatorului. Parintii s-au trezit destul de tarziu. Speriati de ce se intampla cu fiul lor, oamenii l-au dus la medic. Psihologii le-au spus ca baiatul sufera de asa numita "depresie a retelelor de socializare".

Periculos este ca, potrivit unui sondaj realizat recent de Comisia Europeana si London School of Economics and Political Science, se arata ca 71% dintre copiii romani intra zilnic pe net, iar 47% dintre cei cu varste cuprinse intre 9 si 17 ani afirma ca au cont macar pe una din retele de socializare.

Dincolo de efectele lor negative, retele de socializare au si multe parti bune. Ne ajuta sa tinem legatura cu prietenii aflati la mare distanta si chiar sa invatam. Asadar, important este insa nu devenim dependenti de ele si sa le utilizam cu masura.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO