Spitalele ineficiente nu se mai desfiinteaza, dar vor fi mai putine paturi

Dată publicare: 28-05-2010 00:00
Dată actualizare: 06-08-2012 04:34


spital

Scrisoarea de intentie cu FMI, aprobata de Guvern, nu mai prevede desfiintarea unor spitale, prin sistarea autorizatiilor de functionare pentru cel putin 150 dintre cele mai ineficiente unitati, asa cum era redactat in prima versiune a documentului.

Scrisoarea de intentie distribuita in Parlament in urma cu doua saptamani includea ca masuri in sectorul de sanatate si angajamentul Guvernului de a nu reinnoi autorizatiile de functionare pentru cel putin 150 dintre cele mai ineficiente spitale, pana la finele anului, scrie Mediafax.

In documentul aprobat, miercuri, de Guvern, nu se mai regaseste insa aceasta prevedere, ci este mentinuta doar obligatia de a reduce numarul de paturi in spitale cu 9.200.

In acelasi timp, a fost introdus un paragraf conform caruia Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor lua toate masurile ce se impun pentru a asigura functionarea sistemului de sanatate "in limitele alocarilor bugetare" stabilite in bugetul pe anul 2010.

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii anunta in 16 apilie ca va transfera, pana la 1 iulie, autoritatilor locale 373 de unitati sanitare cu paturi si va pastra 62.

Sursa: Pro TV

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO