Solicitările românilor pentru destinaţii exotice au crescut de trei ori în această perioadă. Care sunt cele mai căutate

16-12-2020 15:43


Solicitările românilor pentru destinaţii exotice au crescut de trei ori în această perioadă. Care sunt cele mai căutate

Interesul românilor pentru vacanţa de iarnă pe plaje exotice a crescut de trei ori (200%), în acest an, iar destinaţiile cele mai solicitate sunt: Thailanda, Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Mexic sau Cuba.

 

Preţul mediu al unui sejur în perioada Revelionului este de 2.600 de euro, iar în ianuarie tarifele pornesc de la 999 de euro, cu un cost mediu de 1.600 euro/persoană, potrivit unui turoperator român.

În acest preţ, sunt incluse transportul cu avionul dus-întors, taxele de aeroport, transferul la hotel, cazarea şi planul de mese alese de turist.

Destinaţiile exotice solicitate în mod tradiţional în perioada ianuarie - februarie sunt: Thailanda, Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Mexic şi Cuba. Pentru începutul de an 2021, cele mai solicitate vacanţe sunt în Republica Dominicană.

"Republica Dominicană este cea mai populară destinaţie din Caraibe şi este potrivită tuturor categoriilor de turişti - atât cupluri, cât şi familii sau seniori, cu atât mai mult cu cât oferim, în premieră, zbor direct operat de Gulliv Air. Vom introduce 7 chartere în perioada ianuarie - martie, iar de la finalul lui octombrie vom relua plecările săptămânale până la finalul anului. Costurile încep de la 1.099 euro/persoană şi includ zbor direct din Bucureşti, inclusiv taxe de aeroport, cazare 7 nopţi în hotel de 4*, transferuri şi asistenţă turistică în limba română. În acest moment, nu există restricţii nici la sosire în Republica Dominicană şi nici la întoarcerea în România, nefiind necesar nici testul COVID-19", a declarat Alexandru Mărginean, manager general Karpaten Turism - Divizia Turism Extern.

 

Costul rambursat, în cazul unor probleme generate de pandemie

 

Potrivit sursei citate, în cazul în care, din cauza evoluţiei pandemiei, călătoriile rezervate nu vor fi posibile, agenţia va rambursa integral costul vacanţelor sau le va reprograma la o dată ulterioară sau într-o altă destinaţie aleasă de turist.

Prin achiziţionarea asigurărilor medicale cu acoperire storno şi extensie pentru evenimente cauzate de COVID-19, sumele achitate pentru rezervare pot fi recuperate inclusiv în cazul îmbolnăvirii sau a izolării în urma contactului cu o persoană infectată.

 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO