Mulţi români au ales vacanțe în destinații exotice, sperând să scape de pandemie
În plină pandemie, există inclusiv români care și-au luat inima în dinți și au plecat în vacanță în destinații exotice care mai de care mai îndepărtate.
În Maldive, Tanzania și chiar în Namibia sunt acum turiști din România care spun că se simt în siguranță, ba chiar unii nu se vor întoarce acasă curând, de teama coronavirusului.
Așa sună bucuria a 12 turiști români care vizitează în aceste zile Namibia, o țară africană care încearcă să-i facă pe puținii vizitatori străini să uite de coronavirus.
Turistă: „Am vrut să scap un pic de toată agitația cu coronavirus din țară”.
Turist: „Poți să vizitezi liniștit, nu sunt gloate de oameni, poți să fii foarte relaxat, nimeni nu te deranjează”.
În plus, localnicii susțin că au fost luate măsuri clare.
Yulicary Sarracent, însoțitor de grup: „Fiecare locație, fiecare cazare trebuie să respecte reguli stricte, astfel încât să primească un permis pentru a putea opera sau pentru a putea primi turiști.”
Vacanța se desfășoară în mare parte în natură, așa că turiștii întâlnesc mai degrabă tot felul de animale sălbatice în vizitele lor decât oameni.
Turist: „Sincer, mi-e frică, aș vrea să rămân aici, pentru că mă simt mult mai bine aici decât în România”.
În siguranță se simt și alți români care acum vizitează Tanzania. Au ajuns în aceste zile pe insula Zanzibar, de unde nu mai vor să plece.
Turist: „Eu unul de-aia am și ales să schimb biletul și rămân aici până în ianuarie, pentru că nu știm ce se vă întâmpla în țară, ce se întâmplă după alegeri, cum evoluează, și-așa că am făcut niște calcule și niște eforturi așa mari să rămânem aici până în ianuarie”.
Ei fac parte dintr-un grup de 60 de români care au fugit de pandemie în aceste locuri exotice.
Turistă: „Am stat cu emoții până în ultima clipă când a ieșit testul negativ și am știut că mă pot sui în avion și să ajung în această minunăție de loc”.
Turistă: „În Zanzibar, toți cei care lucrează în HORECA poarta măști, mănuși, sunt foarte atenți în totalitate pentru respectarea normelor. Suntem cu adevărat în siguranță aici, mai ales că nu există niciun caz de Covid pe insulă din vară”.
În plus, agenția cu care au călătorit a solicitat măsuri suplimentare de siguranță.
Răzvan Pașcu, însoțitor de grup: „Să-i testam pe ghizii de la destinație, pe șoferii cu care am intrat în contact, maxim 6 persoane la o masă, maxim 6 persoane în mașina de safari”.
Și primele două zboruri charter spre Maldive organizate vreodată din Romania pentru Revelion s-au vândut rapid.
Alexandru Mărginean, reprezentant agenție de turism: „Ambele zboruri s-au umplut integral, înseamnă vreo 660 de persoane. Am luat decizia să suplimentăm zborul de revelion cu încă o aeronavă nouă, cererea fiind mult peste așteptări și peste oferta inițială.”
Tarifele pentru un pachet de Revelion au pornit de la 1.400 de euro de persoană și includ zborul, toate taxele, transferurile și cazare pentru 6 nopți cu mic dejun la un hotel de 4 stele. Au fost însă și turiști care au plătit până la 15.000 de euro de persoană pentru condiții de lux la trecerea dintre ani. Avantajele oferite de o astfel de destinație izolată sunt evidente.
Sorin Stoica, reprezentant agenție de turism: „Ai practic acces din vila ta direct la plajă, nu intri în contact cu alți oameni dacă nu vrei, iar tot ce înseamnă zona de mese se face în restaurante care sunt în aer liber.”
Agențiile de turism au introdus chartere săptămânale către Maldive până în februarie. Și tot atunci va fi lansată o cursă directă de vacanță și spre Republica Dominicană.