Soarta grea de care are parte o familie cu opt copii din Vaslui. Sunt zile in care nu au ce manca, iar casa sta sa cada pe ei

Ultima actualizare: 18-07-2016 07:53

Viata neinchipuit de grea pentru o familie cu opt copii din Judetul Vaslui, care se chinuie in fiecare zi sa puna o bucata de paine pe masa. In afara de asta, locul in care isi duc traiul cele zece suflete abia daca se poate numi casa.

Locuinta a fost facuta cu mari sacrificii, dar acum risca sa se prabuseasca peste ei. Tot ce-si doresc cei doi parinti, este o casuta decenta si cate o masa calda pentru copilasii lor.

Mama: "Vrei sa papi, da?"
Copil: "Eu vreau lapte."
Mama: "Luca, hai si tu aici. Aduc paine, da? Papi fasole, ca altceva acum nu avem."
Copil: "Ce lapte?"

Marian si Mioara au 37, respectiv 30 de ani si isi duc traiul intr-o casuta care sta sa cada pe ei, la marginea satului Puscasi. Au opt copii - cel mai mic are doar o luna, iar cel mai mare, 13 ani. Singurul venit al familiei sunt alocatiile celor mici si ce mai castiga barbatul care munceste cu ziua. Tatal marturiseste cu durere in glas ca sunt zile in care nu are ce pune pe masa.

Marian Rotariu, tatal copiilor: "Ei vad la alti copii si nu putem sa le oferim tot."
Reporter: "Sunt zile cand rabdati pentru ca ei sa aiba?"
Marian Rotariu: "Bineinteles. Sa le cumperi la fiecare o pereche de sosete si tot e greu. De mancare, cum ne descurcam?! Luam pe datorie la magazin. Uneori nu reusim sa achitam cu alocatia si ne mai asteapta de pe o luna pe alta."

Barbatul este un constructor, a muncit in strainatate si cu greu a pus un banut deoparte. Asa a reusit sa inceapa constructia la casuta in care locuiesc acum. Omul s-a intors insa in satul natal si nu a mai avut bani sa continue. Casa sta acum sa se prabuseasca peste ei, iar peretii sunt mancati de igrasie.

Marian Rotariu, tatal copiilor: "Eu am construit din chirpici, din pamant, pe unde am putut sa ne descurcam la munca, nu avem posibilitate sa terminam. Noi speram dintr-un an pe altul sa luam materiale, dar nu am finalizat, nu am avut posibilitati. Am luat o palma de pamant, cu speranta ca dispare igrasia, dar tot vine apa."

Cei doi soti spun ca orice ajutor in alimente sau materiale de constructie este binevenit. Pentru a termina lucrarile la casa, barbatul spune ca mai are nevoie de aproximativ 20.000 de lei. Si gaseste puterea sa spere ca pana la toamna, le va oferi scolarilor din familie macar o camaruta in care sa nu patrunda umezeala ploilor.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO