Biserica a ajuns in era tehnologiei si are grija de enoriasi cu ajutorul Facebook-ului. Ce face pentru viitorii parinti

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09

Pentru cei care nu reusesc sa gaseasca o pereche de nasi potriviti pentru pruncul lor, care sa-l boteze in traditia ortodoxa, sa-i devina parinti spirituali, Mitropolia Moldovei si Bucovinei a gasit solutia.

Printr-o campanie pornita pe internet si intitulata simplu: "Gasim Nasi", zeci de familii au reusit sa gaseasca, pentru copiii lor, persoane de nadejde, care sa-i ghideze in viata si sa le ofere sprijin la nevoie.

Lavinia are 18 ani, iar peste o luna va aduce pe lume un baietel. A incercat sa ii gaseasca pruncului o pereche de nasi, dar pana acum nu a avut sorti de izbanda. A auzit de proiectul celor de la Departamentul Pro Vita al Mitropoliei si asa i-a cunoscut pe cei care il vor boteza, la inceputul anului, pe Bogdan.

"Sunt niste persoane extraodinare, ma bucur ca baiatul meu va fi inconjurat numai de persoane extraordinare. Optimisti, veseli, plini de viata", spune Lavinia Albert.

Nasii, Mihai si Corina, sunt studenti. Desi traiesc din burse si ajutorul parintilor, n-au spus NU atunci cand li s-a propus sa fie parinti spirituali.

"Un botez nu inseamna neaparat sa cheltuim, important e sa fim parinti spirituali si sa fii alaturi de mamica, de copil si sa il ajuti sa creasca frumos, fizic si moral", spune Corina Branza.

"Am zis ca de ce nu, sunt tanar si vreau sa ajut o mamica tanara sa isi dezvolte copilul cum trebuie si din punct de vedere spiritual, fizic si moral. Nasul nu trebuie sa tina cont de latura financiara, in primul rand este garantul spiritual al copilului", a spus Mihai Ciurdea.

Sotii Zota se numara si ei printre nasii gasiti de Mitropolie. Au botezat pana acum mai multi copii, iar de sarbatori se pregatesc sa isi viziteze finii.

Reporter: E greu de gasit un nas?

Raluca Zota, nasa: E dificil pentru ca e o responsabilitate cumva, practic in momentul in care esti nasul unui copil esti ca un parinte spiritual si mai este si latura financiara, ca in momentul unui botez trebuie sa cumperi cateva lucrusoare pentru copil si poate multa lume evita din motivul asta.

"Incercam sa infratim societatea, sa punem un mic umar la acest proces de intrajutorare si atunci incercam sa ajutam nu numai cu resursele noatre sau cu prietenia noastra sau cu ce avem noi ca departament, ci incercam sa ii ajutam si prin alti oameni", spune Cosmin Branza, reprezentant Pro Vita.

Nasii si finii se pot regasi gratuit pe pagina oficiala de Facebook a departamentului Pro Vita, din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO