Si angajatii din sanatate si administratie vor majorarea salariilor cu 50%!

Dată publicare: 05-10-2008 00:00
Dată actualizare: 27-07-2012 13:20


Vrajba intre salariatii din Romania, dupa decizia de majorare a salariulor profesorilor. Sindicalistii anunta ca si angajatii din sanatate si administratie cer mai nou cresterea lefurilor cu 50%.

Sefii marilor sindicate ii acuza pe politicieni de populism si rea intentie, sustinand ca au omis voit rectificarea bugetara din lege. 

Degeaba au incercat duminica deputatii sa le demonstreze ca sunt bani pentru spor la salariul profesorior.

De Ziua Mondiala a Educatiei, sindicalistii din invatamant si ministrul Adomnitei s-au certat pentru legea care majoreaza salariile. La dezbatere a participat si ministrul muncii, Mariana Campeanu, care a parasit salam deranjata de tonul ridicat al discutiilor.

Pe liberali ii deranjeaza ca nu a fost initiativa lor si. ca urmare. nu vor sa recunoasca faptul ca altcineva s-a gandit la mai bine pentru cei din invatamant.
Ecaterina Andronescu, deputat PSD
Cearta a continuat. Deputatul PSD Ecaterina Andronescu a sustinut ca ar exista bani pentru profesori in bugetul Educatiei, dar nu l-a convins pe ministrul liberal.

Sindicalistii ii acuza pe membrii Parlamentului ca au votat legea de ochii lumii.

"Guvernul nu o poate aplica decat daca premierul va aranja cu seful Curtii de Conturi ca nu vor intra la puscarie in urmatoarea saptamana! Fiindca ei ar trebui sa execute pe buget niste cheltuieli neprevazute", declara Petru Dandea, vicepresedintele Cartel Alfa.

Aceiasi sindicalisti sustin ca medicii, asistentii si angajatii din administratie cer si ei salarii marite.

"Sa invrajbesti profesorii cu functionarii publici si cu lucratorii din economia concurentiala este o crima si asta au facut politicienii nostri" este de parere Ovidiu Jurca, vicepresedintele Blocului National Sindical.

"Automat se va declansa aceasta sarabanda a solicitarilor de cresteri salariale, cred ca o sa fie foarte complicat saptamana viitoare sa nu iesim cu o pozitie publica referitor la intrarea si a Sanitas-ului la actiuni de protest", spunea Marius Petcu, presedintele CNSLR Fratia.

Principalele sindicate vor organiza marti un mars de protest in jurul Palatului Parlamentului, la care sunt asteptati 10.000 de oameni.


VIDEO PROTVPLUS.RO