Majorare salariala pentru profesori: Initiativa reala sau mita electorala?

Ultima actualizare: 01-11-2012 11:54

Deputatii au aprobat in unanimitate cresterea salariilor din invatamant cu o medie de 50%, dupa ce Executivul califica ideea drept demagogica.


Fara doar si poate ca salariile din invatamantul romanesc sunt mici. Chiar cele mai mici din Europa, dupa cum sustin sindicalistii, care mai cred ca Guvernul dispune de resursele necesare pentru a face aceasta majorare, insa le foloseste la alte plati electorale.

Exista voci pro si voci contra. Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, declara ca nu este bine sa se creeze asteptari si ca ar fi fost mai oportun ca noul guvern sa se ocupe de astfel de modificari si majorari. In plus, acum s-a creat deja un precedent, iar alte categorii profesionale se simt ignorate in cerintele lor.

Sorin Paslaru, redactor-sef la Ziarul Financiar este de parere ca Romania are suficiente resurse economice si ca majorarea poate fi posibila, mai ales insotita de micsorarea risipei bugetare. Pe de alta parte, scenariile mai pesimiste, prin vocea Melaniei Mandas Vergu, sefa departamentului pentru educatie de la ziarul Gandul, avertizeaza ca fondurile vor fi epuizate in urmatoarele cateva luni, iar educatia va fi pusa pe butuci. 

Ce efecte crezi ca ar putea avea un asemenea efort financiar al Romaniei, in contextul crizei economice mondiale? Comenteaza AICI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO