Sfatul medicilor: pentru un Paste fericit, mancati moderat si sanatos!
Pentru ca sarbatorile sa nu devina un chin, ar fi bine ca doua treimi din farfuria cu mancare sa contina legume. De asemenea, trebuie sa va multumiti cu cel mult doua oua vopsite pe zi. Trei inseamna deja "supradoza".
Cel mai intelept sfat de la nutritionisti : mancati portii mici si nu amestecati totul la o masa. Adica ciorba de miel, drob, friptura, salate cu maioneza, oua, pasca si cozonac. Toate sunt alimente grele, care va aduc in total peste 1.500 de calorii.
Mielul si drobul cad mai usor la stomac, daca le asezonati cu garnituri de legume si salate de cruditati.
Cand drobul contine mai multe organe decat verdeata, cade ca un pietroi in stomac. Nutritionistii va avertizeaza ca daca aveti probleme cu bila, este mai bine sa renuntati la acest preparat.
Dupa o masa consistenta, se recomanda o felie, cel mult doua de cozonac. Si asta pentru ca o felie subtire trece de 300 de calorii, avertizeaza nutritionistii.
Medicii mai recomanda ca intre mese sa existe o pauza de cel putin trei ore, timp in care sa faceti putina miscare. Cei care, dupa masa, acuza stari de voma, greata, stari febrile trebuie sa mearga urgent la camerele de garda.