Sfarsit de an tumultos: vom fi loviti de greve si proteste sindicale!


Ultimul update: Joi 12 Aprilie 2012 13:01
Data publicarii: Joi 30 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Acesta este raspunsul dat Guvernului, care a hotarat sa amane majorarea salariilor cu 50% pentru profesori, pana in 1 aprilie 2009.


In prima faza liderii din educatie anunta greve de avertisment, care ar putea culmina cu o greva generala. Asadar o forma dura de protest la care ar putea participa inclusiv medicii si functionarii publici. Singurii care se opun, sunt sindicalistii de la BNS si Cartel Alfa.

Nu ne dorim greva generala, dar se pare ca daca Guvernul nu reactioneaza... suntem nevoiti sa o facem.
Constantin Ciosu, secretar genaral Federatia Educatiei Nationale
Chiar daca nu si-au anuntat inca actiunile finale, greva este agreata si de celelalte doua federatii din invatamant: Alma Mater si Federatia Educatiei Nationale.

Insa daca toti cei care au anuntat ca intra in greva vor face acest lucru, aproximativ 40% dintre bugetarii din Romania isi inceteaza activitatea.

Daca insa ne referim la cele trei mari domenii din care fac parte cei mai inversunati, adica invatamant, sanatate si administratie publica, situatia sta cu totul altfel: aproape 90% dintre profesori, peste jumatate dintre angajatii din sanatate, jumatate dintre functionarii publici toti sunt obligati sa asigure o treime din activitate.

la scoala se duc nu fac ore in spitale se asigura doar urgentele ghiseele sunt inchise.

Profesorii vor intra in greva generala pe 18 noiembrie
Ministrul educatiei:
Si eu! Si eu! Si eu vreau cu 50%! Majorarile salariale, decizii electorale?
VIDEO PROTVPLUS.RO