Profesorii vor intra in greva generala pe 18 noiembrie


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 17:54
Data publicarii: Joi 30 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Desi s-au intalnit cu ministrul educatiei, reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant au anunta ca vor intra in greva generala pe 18 noiembrie.


Mai mult, FSLI au decis ca in 10 noiembrie sa organizeze o greva de avertisment de doua ore.

Liderii celor patru federatii din educatie au inceput, joi dimineata, discutiile cu ministrul educatiei. Ministrul economiei se va intalni la ora 14 cu sindicalistii de la Sed Lex.

Ministrul educatiei, Anton Anton, i-a invitat pe liderii sindicatelor din educatie la discutii, dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut sa cheme sindicalistii la dialog.

Liderii sindicatelor din educatie au avertizat insa ca nu doresc niciun fel de negociere cu Guvernul si ca legea trebuie aprobata asa cum a fost votata. Ministrul educatiei a anuntat ca este de acord cu o crestere salariala, insa aceasta trebuie sa se realizeze in functie de performanta.

In schimb, Gheorghe Isvoranu, liderul federatiei "Spiru Haret" a anuntat ca doreste ca legea sa fie aplicata deoarece cei care au dus la anularea legii de majorare a salariilor nu doresc calitate in educatie. Mai mult, Federatia "Spiru Haret" a cerut Parlamentului, intr-o scrisoare deschisa, sa se intruneasca in regim de urgenta si sa respinga Ordonanta de Urgenta aprobata, marti de Guvern.

Scandalul salariilor a inceput la sfarsitul lunii septembrie, cand Camera Deputatilor a votat in unanimitate, majorarea salariilor profesorilor cu 50%.

Legea, care a fost ulterior promulgata si de catre presedintele Basescu, a fost intens criticata de catre Guvern, care a anuntat ca va amana majorarile salariale pana in aprilie 2009.

Ministrul educatiei:
Profesorul pacalit. Majorare cu 50% de 1 aprilie!
Andronescu: Amanarea majorarii salariilor profesorilor, un gest electoral
VIDEO PROTVPLUS.RO