Sesizare la Politie dupa aparitia unor inscriptii obscene pe cladirea unui liceu din Targu Mures

Dată publicare: 15-10-2013 13:49
Dată actualizare: 18-10-2013 06:47


duba politie

Conducerea Colegiului National "Alexandru Papiu Ilarian" a sesizat Politia dupa aparitia unor inscriptii si desene obscene la adresa directorului si a unuia dintre profesori, pe cladirea unitatii de invatamant, care este imobil de patrimoniu.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Mures, Andreea Pop, a declarat, marti, ca la Politia Targu Mures a fost depusa, cu o zi in urma, o sesizare privind aparitia unor inscriptii si desene obscene la adresa directorului si a unuia dintre profesorii de la Colegiul National "Alexandru Papiu Ilarian" si ca se fac cercetari pentru distrugere in acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mesajele se refera la directorul colegiului, Cristina Somesan, si la profesorul de istorie Dumitru Botos.

Directoarea unitatii de invatamant, Cristina Somesan, care este si consilier local PSD in Targu Mures, a declarat ca a depus sesizari "la toate organele abilitate sa cerceteze asa ceva", pentru distrugere, intrucat este vorba despre o cladire de patrimoniu.

"Am considerat mai bine sa sesizez Politia, Politia Locala, chiar si la Crima Organizata, pentru ca sunt lucruri care cred ca trebuie sanctionate. Am facut chiar si plangere penala pentru distrugere. Nu ma dau in laturi de la orice va fi necesar. Pana la urma, e o cladire de patrimoniu. Nu putem face investitii in exteriorul scolii si cineva sa isi permita sa scrie asa ceva. Inscriptiile nu vor ramane nu stiu cat. N-am permis sa se apropie nimeni de ele. Sigur, ar fi putut fi acoperite, dar nu cred ca e cazul sa se puna capul in pamant in fata unor derbedei", a precizat Cristina Somesan.

Ea a spus ca spera "din suflet" ca nu elevi actuali ai scolii au facut "asa ceva", sustinand ca, din punct de vedere pedagogic, crede ca desenele si inscriptiile obscene arata frustrarea cuiva fata de climatul de "disciplina si ordine" pe care l-a impus.

"Probabil e cineva mai suparat ca nu permit fumatul in incinta scolii sau ca am instalat un sistem de monitorizare pe toate coridoarele scolii. Cred ca trebuie sa avem o atitudine si o tinuta academica de elita. Ce s-a intamplat calific drept un act de vandalism", a adaugat Cristina Somesan.

La randul sau, inspectorul scolar general al judetului Mures, stefan Somesan, care este sotul directoarei Colegiului "Papiu Ilarian", a spus ca astfel de inscriptii "mai apar prin scoli" si ca Inspectoratul scolar nu s-a implicat in acest caz.

"Au fost discutii in Consiliul Profesoral, s-a facut sesizare la Politie. Inspectoratul nu are competente sa cerceteze. Mai apar inscriptii prin scoli, tot la «Papiu», acum doi ani, au fost la adresa unui profesor de matematica, in zece toalete, dar fosta directiune nu a facut sesizare. Am inteles ca apare scris si «XI C», dar cel mai probabil e o pista falsa. Cred ca ce s-a scris dovedeste educatia... ", a spus seful Inspectoratului scolar Judetean.

Inspectorul scolar a adaugat ca, din informatiile sale, ar exista o filmare surprinsa de o camera de luat vederi amplasata pe cladirea de vizavi de colegiu, care arata ca o masina a stationat cam o jumatate de ora, timp in care este posibil sa se fi actionat.

Colegiul National "Alexandru Papiu Ilarian" este unul dintre cele mai bine cotate din Targu Mures, fiind considerat un liceu de elita.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO