Se poate in Romania! Un fals medic a tratat 200 de pacienti

22-11-2010 00:00

Revoltator! Zeci de bolnavi din Tulcea si-au incredintat viata in mainile unui barbat de 34 de ani, care, fara nicio pregatire, s-a angajat ca medic in Urgenta Spitalului Tulcea.

Aflata in criza de personal medical, conducerea spitalului l-a angajat pe barbat in baza unor copii dupa actele de studii. O luna mai tarziu, s-a aflat ca asa-zisul medic nu trecuse nici macar de primul semestru la Medicina.

La angajare, falsul medic s-a prezentat drept specialist in medicina de familie si a prezentat mai multe documente, printre care si o diploma de absolvire a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius Constanta.

De atunci, 200 de oameni i-au trecut prin maini si au fost diagnosticati dupa ureche de acest barbat care se credea medic.

Managerul spitalului din Tulcea a observat nereguli in actele falsului doctor si sesizat Colegiul Medicilor. Ancheta facuta de politisti si procurori a scos la iveala ca actele prezentate de acesta sunt false si in consecinta s-a cerut arestarea lui pentru inselaciune, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Judecatorii au decis ca barbatul sa fie cercetat in libertate, dar i-au interzis sa paraseasca orasul Tulcea pana la finalizarea anchetei.

Asta nu l-a speriat prea tare pe barbat, care si-a depus intre timp actele de angajare la spitalul din Macin, localitatea sa natala.


VIDEO PROTVPLUS.RO