Se iau masuri! Autoritatile infiinteaza "legea bonelor"!

18-08-2009 00:00


Dupa un sir de imagini revoltatoare cu bone care umilesc si snopesc in bataie copii de-o schioapa, autoritatile s-au trezit din amorteala si promit solemn ca rezolva situatia.

Cu alte cuvinte, cine se inhama sa creasca pruncii altora va face inainte o scoala, dupa care obtine si o calificare. Masura este valabila inclusiv pentru dadacele angajate de agentii.

Bona poate fi orice persoana care are peste 18 ani, dar care nu a depasit varsta de pensionare. In plus, trebuie sa aiba maximum 10 clase absolvite si o stare de sanatate buna, confirmata de medicul de familie.

Totodata nu va putea profesa fara un atestat profesional, care se da dupa absolvirea unui curs de cateva luni in ingrijirea si educarea copiilor. Bona trebuie sa stie sa acorde si primul ajutor.

De asemenea, are nevoie si de hartie de la psiholog in urma unei evaluari medicale. In plus, sotul sau sotia persoanei care practica meseria de baby sitter trebuie sa isi dea in scris acordul in fata autoritatilor.

Legea urmeaza sa fie avizata de specialistii din Ministerul Educatiei si va intra in vigoare la sfarsitul anului. Si mai sunt vesti bune. Din acest an scolar, societatile comerciale cu un numar minimum de 200 de angajati pot infiinta in cadrul lor gradinite pentru copii.

Sumele care vor folosite pentru construirea si sustinerea unei astfel de activitati de invatamant prescolar vor fi scutite din impozitul pe profit al companiei.

Tags: legi,

VIDEO PROTVPLUS.RO